Antena Căutare

(P) Ce avantaje aduc serviciile SSM?

Securitatea și sănătatea în muncă este pe primul loc în lista obligațiilor pe care un angajator le are în raport cu angajații săi. Asta înseamnă că este nevoie de o atenție specială în ceea ce privește respectarea normelor în vigoare, astfel încât riscurile să fie minimalizate pe cât posibil.

un angajat cu cască portocalie Galerie
Securitatea și sănătatea în muncă este pe primul loc în lista obligațiilor pe care un angajator le are în raport cu angajații săi

Outstand Solutions este o firmă specializată de protecția muncii care te ajută să descoperi măsura în care serviciile SSM sunt corelate la normele legale recente în așa fel încât în cazul unui control ITM să nu existe nereguli.

Ce fel de companii apelează la servicii SSM?

Securitatea si sanatatea in munca este o necesitate, nu o preferință. Recomandat ar fi ca toate companiile să beneficieze de acest tip de ajutor astfel încât sănătatea și securitatea angajaților să fie pe primul loc. Cu toate acestea, cele care funcționează cu ajutorul unui număr foarte mare de angajați și cele care prin natura lor includ activități și proceduri periculoase sunt primele care apelează la serviciile SSM.

Deși această responsabilitate poate fi internalizată, fără experiența necesară anumite prevederi legale ar putea fi omise, date fiind schimbările dese, ceea ce conduce la contravenții considerabile. Acesta ar fi un motiv în plus pentru care să apelezi la serviciile unei firme specializate care să se ocupe de verificarea și implementarea serviciilor SSM.

Ce spune legislația despre securitatea și sănătatea in munca?

Legea nr. 319 din 14 iulie 2006 securității și sănătății în muncă enunță în mod clar care sunt principiile și măsurile pe care o societate trebuie să le adopte pentru a minimaliza impactul oricărui pericol. Printre obligațiile angajatorului se numără demararea frecventă a unor evaluări de riscuri prin care acestea să fie eliminate sau cel puțin diminuate; asigurarea echipamentelor de protecție necesare; efectuarea unor sesiuni complexe de instructaj SSM pentru fiecare angajat în parte; existența unor fișe explicite ale posturilor; elaborarea unor planuri concrete de evacuare sau acțiune în caz de situație de urgență și nu numai. Fiecare aspect este diferit de la o organizație la alta și de aceea este nevoie de o firmă specializată care să se ocupe de personalizarea și adaptarea lor, în așa fel încât să existe eficiență maximă în aplicare.

Ce avantaje aduce respectarea normelor SSM?

Primul și cel mai important motiv care ar trebui să te convingă de importanța respectării acestor norme este faptul că previi riscurile profesionale din muncă, ceea ce înseamnă că asiguri protecția ta și a angajaților tăi. Cu alte cuvinte, asiguri un cadru sigur la locul de muncă, ferit de orice risc și daune care ar putea apărea. De asemenea, eviți și sancțiunile financiare care ar putea fi acordate în urma unui control ITM ca urmare a lipsei unor servicii SSM adaptate prin care siguranța și sănătatea angajaților să fie puse pe primul loc.

De unde obții avizul SSM?

Demersul necesar pentru obținerea unui aviz SSM este unul complex și anevoios, care poate dura foarte mult timp dacă alegi să te ocupi pe cont propriu. În primul rând, este necesar să te asiguri că respecți toate normele și reglementările în vigoare, în așa fel încât să poți fi catalogat drept eligibil. În al doilea rând, în funcție de tipul de activitate prestată de societate este necesară deplasarea fie la Oficiul Registrului Comerțului, fie la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a realiza proceduri specifice. Outstand însă te ajută să simplifici pe cât de mult posibil acest proces, ocupându-se de tot ceea ce înseamnă obținerea de documente necesare, aprobări și semnături, astfel încât să poți intra cât mai repede în posesia acestui document de care depinde funcționarea optimă a afacerii tale.

Alege Serviciile Outstand Solutions și scapă de orice grijă care vizează securitatea și sănătatea în muncă!

Rezultate Loto 20 noiembrie 2022. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Pl... Cât costă un pahar de vin fiert sau o oră pe patinoar la Târgul de Crăciun din București. Ce sumă scot din buzunar vizit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x