Antena Căutare

(P) Ce trebuie să știi dacă porți ochelari de vedere

Ochelarii de vedere îndeplinesc, în primul rând, o funcție practică, aceea de a avea o imagine mai clară a lucrurilor și a oamenilor din jur sau de a fi protejat de luminozitatea ecranelor, însă îndeplinesc și o funcție estetică. Ramele îți pot scoate în evidență trăsăturile feței și astfel ochelarii de vedere se transformă în accesorii fashion, care dau personalitate stilului tău.

Femeie care poarta ochelari de vedere
(P) Ce trebuie să știi dacă porți ochelari de vedere | Unsplash

Ochelarii de vedere îndeplinesc, în primul rând, o funcție practică, aceea de a avea o imagine mai clară a lucrurilor și a oamenilor din jur sau de a fi protejat de luminozitatea ecranelor, însă îndeplinesc și o funcție estetică. Ramele îți pot scoate în evidență trăsăturile feței și astfel ochelarii de vedere se transformă în accesorii fashion, care dau personalitate stilului tău.

Alege rame ochelari de vedere care să te ajute să te simți confortabil și care să fie potrivite cu forma feței tale. Iată ce ar trebui să știi despre purtarea ochelarilor de vedere:

Ochelarii de vedere nu trebuie să fie o povară

Când îți pui ochelarii pentru prima dată, vei avea impresia că s-a petrecut o schimbare majoră. Nu doar că imaginea ta în oglindă este diferită, dar e posibil să simți un disconfort cauzat de obiectul străin care îți stă acum pe nas. În timp, te vei obișnui să porți ochelarii și să ai un nou look. Pentru aceasta însă este nevoie să fii mulțumit de alegerea făcută.

Pe de o parte, un diagnostic corect, pus de un medic oftalmolog, înseamnă, printre altele, dioptrii potrivite pentru nevoile tale. Pe de altă parte, forma ramelor este foarte importantă. Nu este nimic în neregulă să alegi o pereche de rame doar pentru că îți place cum arată, dar ar trebui să iei în considerare și felul în care se potrivesc formei feței. În funcție de aceasta, poți alege ochelari de vedere cat eye, rectangulari, rotunzi ori celebrii ochelari de aviator. Totodată, poți opta pentru diferite culori de rame pentru ochelarii de vedere, în funcție de stilul personal: sobru, copilăros, extravagant.

Prima dată când îți pui ochelarii la ochi pot apărea reacții adverse

Durerile de cap sunt frecvente când porți ochelarii de vedere pentru prima dată. Ramele pot pune presiune pe nas și tâmple, ceea ce poate provoca dureri de cap. De regulă, durerile de cap dispar de la sine în câteva zile, după ce te obișnuiești cu noii ochelari.

Pentru a evita apariția durerilor de cap, este recomandat să porți ochelarii de vedere pentru perioade de timp scurte, la început.

Totodată, prima dată când porți ochelarii, poți avea o senzație de greață. La fel ca în cazul durerilor de cap, greața dispare în câteva zile, după ce creierul de obișnuiește cu noua imagine.

Și senzația de amețeală poate apărea când porți ochelarii pentru prima dată, mai ales în cazul anumitor afecțiuni oculare, precum astigmatismul.

Nu uita să cureți lentilele și să protejezi ochelarii

Lentilele curate te ajută să vezi mai bine și să nu îți suprasoliciți ochii. Creează-ți obiceiul de a curăța lentilele regulat cu o cârpă din microfibră și, ocazional, spală ochelarii cu apă și săpun. Curățarea periodică a ochelarilor înlătură bacteriile care se pot forma pe rame și lentile și care apoi pot afecta tenul.

Evită să folosești îmbrăcămintea pentru a șterge ochelarii, deoarece aceasta poate lăsa pete pe lentile și, uneori, zgârieturi.

Nu în ultimul rând, când nu porți ochelarii, aceștia ar trebui ținuți într-un suport special (toc).

Să porți ochelari de vedere poate fi inconfortabil uneori, însă depinde foarte mult și de cât de repede te adaptezi schimbării.

(P) Cum să ai un ten luminos și sănătos la orice vârstă... Premieră mondială. Chirurgii au transplantat cu succes un rinichi de porc unui om pentru întâia dată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x