Antena Căutare

(P) De ce să folosiți un tractor de tuns iarba în grădină?

Tractorul de tuns iarba este o piesă foarte puternică de echipament de grădinărit cu care se poate tunde ușor și rapid o suprafață mare de gazon. Este foarte apreciat pentru ușurința sa de utilizare, deoarece manipularea sa nu necesită niciun efort fizic. De fapt, trebuie doar să vă urcați și să porniți motorul pentru a putea tunde gazonul în mod eficient.

(P) De ce să folosiți un tractor de tuns iarba în grădină?
De ce să folosiți un tractor de tuns iarba în grădină?

Tractorașul de tuns iarba oferă, de asemenea, avantajul de a avea mai multe funcții decât o simplă mașină de tuns iarba. Acest lucru îl face și mai valoros pentru grădinarii care doresc să se scutească de sarcinile prea complicate asociate cu întreținerea gazonului. Când ar trebui să vă echipați cu un tractoraș tuns iarba, cum să îl întrețineți și cum să alegeți modelul potrivit?

Când ar trebui să folosiți un tractoraș tuns iarba?

Tractorașul de tuns iarba este un vehicul de mici dimensiuni, sub forma unui cadru montat pe 4 roți. Acesta este conceput pentru a facilita cosirea suprafețelor mari de gazon, precum și colectarea reziduurilor de cosit. Înjumătățește timpul pe care l-ați petrece în mod normal cu tunsul gazonului cu o mașină de tuns iarba pe benzină sau electrică. Timpul economisit poate fi chiar mai mare decât cel economisit cu o mașină de tuns iarba manuală.

Acest lucru se datorează faptului că tractorul este propulsat de un motor în 4 timpi care poate avea o putere cuprinsă între 10 și 18 CP.

Există două tipuri de tractoare de tuns iarba din care puteți alege în funcție de suprafața care trebuie cosită: tractorașul potrivit pentru suprafețe medii de 1000 m² sau mai mult și tractorul de tuns iarba care este conceput pentru grădini cu o suprafață cuprinsă între 1500 și 6000 m².

Prin urmare, aceste 2 tipuri de tractorașe de tuns iarba au în comun faptul că sunt potrivite pentru a fi utilizate pe o suprafață mare și plină de obstacole, cum ar fi pantele.

Daca esti interesat de un aerator gazon vezi pe Emag gama completa de aeratoare.

Întreținerea unui tractoraș tuns iarba

1. Înlocuiți piesele deteriorate

Tractorașul tuns iarba necesită o întreținere periodică pentru a fi utilizat în mod eficient. De exemplu, dacă o piesă mecanică, cum ar fi demarorul tractorului de tuns iarba, este deteriorată, va trebui să o înlocuiți pentru a putea utiliza din nou mașina în grădină.

2. Curățați filtrul de aer

Pentru a vă asigura că tractorasul de tuns iarba funcționează fără probleme, ar trebui să curățați și filtrul de aer, scoțând filtrul de aer din pre-filtru și apoi suflând aer peste piese. Piesele filtrului de aer pot fi, de asemenea, înlocuite atunci când sunt prea murdare (ceea ce se poate întâmpla după o utilizare îndelungată).

3. Curățarea platformei de tăiere

Întreținerea motocositoarei cu tractor include curățarea platformei de cosire sau a platformei de tăiere după fiecare utilizare. În timpul tunderii, resturile de iarbă tăiată se depun pe pereții interiori ai platformei mașinii și pot deteriora mecanismul dacă nu sunt curățate în mod regulat. Prin urmare, ar trebui să vă echipați cu o spatulă de curățare sau o racletă pentru a îndepărta reziduurile și apoi să pulverizați interiorul pentru a curăța bine restul. Lăsați să se usuce și apoi slăbiți aderența cu un produs adecvat pentru a preveni ruginirea interiorului tăvii.

4. Întreținerea anvelopelor

Tractorul de tuns iarba este suficient de puternic pentru a vă susține greutatea în timp ce tundeți. Cu toate acestea, nu veți putea merge prea departe dacă nu aveți grijă de anvelopele dumneavoastră! Prin urmare, trebuie să aveți grijă să le curățați în mod regulat. Nu uitați să le stropiți cu apă înainte de fiecare utilizare pentru a împiedica pietrele mici să se lipească prea ușor.

De asemenea, ar putea fi util să pulverizați un produs anti-înțepături, mai ales dacă mergeți pe un teren deosebit de accidentat. Acest tip de produs poate fi, de asemenea, util pentru a opri scurgerile de aer în cazul unei mici înțepături.

În cele din urmă, luați în considerare pulverizarea de ulei penetrant pe axa roții pentru ca mecanismul să funcționeze mai ușor.

5. Schimbarea uleiului de motor

Schimbarea uleiului este foarte utilă odată ce tractorul de gazon atinge 40 de ore de utilizare. Această întreținere se poate face acasă, în garaj, folosind o seringă de scurgere, o pâlnie, ulei de motor și un recipient pentru colectarea uleiului uzat.

6. Alegerea tractorasului de gazon potrivit

Suprafața grădinii dvs. este primul criteriu pe care ar trebui să îl luați în considerare atunci când cumpărați un tractoraș tuns iarba. Atât conducătorul, cât și tractorașul de tuns iarba sunt potrivite pentru un teren de peste 1000 m² cu o pantă de 30%. Pentru suprafețe mai mici de atât, o mașină de tuns iarba sau o motocositoare ar putea fi mai mult decât suficiente.

Cea mai mare inflaţie din ultimii 30 de ani! Pe ce alimente și produse dăm acum cei mai mulți bani... Cine este bărbatul care a reușit să fenteze sistemul după ce a stat 26 de ani în concediu medical și apoi a ieșit la pen...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x