Antena Căutare

(P) De ce să optezi întotdeauna pentru aparate de aer condiționat noi?

Atunci când vine vorba de aparate de aer condiționat, poate fi dificil să determini calitatea produselor.

Aparate de aer condiționat Galerie
De ce să optezi întotdeauna pentru aparate de aer condiționat noi

Deși pe internet sunt disponibile numeroase modele second-hand, ar trebui să optezi întotdeauna pentru unul nou. Acesta necesită o investiție suplimentară, dar îți oferă o serie de avantaje care justifică toate costurile.

Întreținerea are loc într-un mod corespunzător

Sistemele de climatizare necesită o curățare regulată a componentelor. Procesul este considerat o măsură de prevenție, însă nu ai garanția că persoana care îți vinde un produs utilizat s-a ocupat de asta. O igienă neadecvată duce la o funcționare cu întreruperi și la un consum ridicat de energie.

O altă problemă constă în faptul că apar defecte la piese pe termen lung. Ține cont de faptul că aerul conține particule de praf și vapori. De aceea, sunt necesare filtre de purificare. Acestea sunt confecționate din materiale dure și permit o durată de viață îndelungată pe orice aparate de aer conditionat.

Performanțele sunt diferite

Coeficienții pentru răcire sunt reprezentați de SEER, iar cei pentru încălzire de SCOP. Aceștia sunt determinați de rația dintre temperatura eliberată în încăpere și cea absorbită. Cu cât valorile sunt mai mari, cu atât eficiența crește. În general, aparatele second hand au fost deja folosite ani de zile și au clasa energetică B, C sau D. Modelele noi se bazează pe clasa A și A+. Acestea îți pot aduce o economie de până la 40%. Aparatele din categoria E, F sau G nu se mai fabrică, datorită faptului că s-au dovedit ineficiente.

Ai parte de funcții avansate

Pe lângă funcțiile de răcire și ventilare, multe aparate de aer condiționat moderne au o serie de alte beneficii care îmbunătățesc confortul. Spre exemplu, acestea dispun de posibilitatea de dezumidificare. Astfel, apariția mucegaiului și a igrasiei nu mai are loc atât de frecvent și sunt evitate alergiile. O altă dotare utilă este cea de programare automată, care asigură faptul că nu uiți aparatul pornit atunci când ești la muncă.

Comenzile prin Wi-Fi sunt necesare pentru controlul de la distanță. Cât despre scanarea 3D, aceasta permite o redirecționare a jetului de aer. Așadar, nu mai are loc contactul în mod direct cu persoanele din încăpere. Acesta poate fi un lucru benefic pentru sănătate, fiindcă aerul nu mai ajunge în zona capului și nu mai provoacă neplăceri pe timpul somnului.

Prețul este unul accesibil

Ai putea crede că multe aparate de aer condiționat noi au prețurile ridicate, însă acest lucru nu este neapărat adevărat. Un model cu puterea de 9.000 BTU este suficient de bun pentru spațiile de 15-25 de metri pătrați și costă în jur de 1.200 de lei. Dacă alegi să cumperi de la un anumit brand și îți dorești o putere de 12.000 - 24.000 BTU, prețul crește însă până la 5.000 de lei sau mai mult.

Puterea nu este singurul element de luat în calcul, deoarece există caracteristici diverse. În plus, aparatele portabile sunt diferite de sistemele clasice și cele multisplit. În costuri trebuie să te gândești și la manoperă. Discută cu un specialist de la un magazin online de aparate de aer conditionat pentru a putea decide care este modelul potrivit în situația ta!

Postul Sfinților Petru și Pavel 2021: ce se mănâncă și când e dezlegare la pește. Cum sună Acastistul celor doi Apostoli... (P) Ai nevoie să găsești urgent un avocat? Alege serviciile juridice digitale Avoline.ro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x