Antena Căutare

(P) Dezvoltarea personală nu este doar pentru adulți. Impactul unor cursuri pentru copii asupra personalității adolescentului

Investești în dezvoltarea cognitivă a copilului tău, însă trebuie să iei în considerare și latura emoțională, căci generațiile actuale de adolescenți au un nivel al inteligenței emoționale (EQ) mult mai dezvoltat comparativ cu generațiile trecute. Acest lucru are o mulțime de aspecte pozitive, însă îi face pe tineri să fie mult mai empatici și, uneori, le poate provoca dificultăți de adaptare.

Doi copii care stau pe o bordură de ciment Galerie
Investești în dezvoltarea cognitivă a copilului tău, însă trebuie să iei în considerare și latura emoțională, căci generațiile actuale de adolescenți au un nivel al inteligenței emoționale (EQ) mult mai dezvoltat comparativ cu generațiile trecute

Din acest motiv, părinții trebuie să știe că dezvoltarea personală nu este doar pentru adulți și că participarea adolescenților la astfel de cursuri pentru copii îi va ajuta să învețe să își gestioneze emoțiile și gândurile negative, dar și să-și dezvolte abilități de socializare și de relaționare.

Dacă observi la adolescentul tău comportamente care-i afectează starea psihică, rezultatele școlare sau modul de relaționare cu cei din jur, atunci trebuie să iei în considerare înscrierea acestuia la cursuri pentru copii, care să-l ajute să depășească:

  • Lipsa de concentrare;
  • Delăsarea;
  • Dezorganizarea;
  • Timiditatea;
  • Lipsa motivației;
  • Anturajul vicios;
  • Opiniile contrare;
  • Teribilismul;
  • Credințele distructive.

Mentorii Success Academy oferă cursuri pentru copii care să-l ajute pe juniorul tău să își descopere și să își conștientizeze abilitățile pe care le deține, dar și să-și dezvolte altele noi. Fie că își dorește să învețe să comunice în limba engleză, fie are nevoie de ghidare și susținere pentru a se auto-descoperi și a-și crește stima de sine, mentorii îi vor fi copilului alături pas cu pas. Adolescentul tău va avea oportunitatea de a descoperi tineri care se confruntă cu aceleași probleme ca și el, dar și modalități adaptative de a depăși situațiile limită.

În cadrul acestor cursuri pentru copii de dezvoltare personală, trainerii lucrează cu ajutorul exercițiilor, jocurilor și experiențelor practice. În acest fel, copilul tău va avea oportunitatea de a se dezvolta într-un mediu prietenos, în care să-și exploreze în siguranță gândurile și emoțiile.

Cunoașterea de sine este un proces complex și provocator chiar și pentru un adult, cu atât mai mult pentru un adolescent. Avantajul participării la astfel de cursuri pentru copii îl reprezintă faptul că adolescentul tău nu va fi nevoit să aștepte până devine adult pentru a se cunoaște pe sine. Copilul tău poate parcurge acest proces, acum, în perioada adolescenței, când oricum fiecare acțiune a lui este provocată de dorința de a se cunoaște pe sine și lumea din jurul lui.

Diferența este că o poate face într-un cadru specializat și sigur, coordonat de mentori cu peste 20 de ani de experiență, sau singur, condus de instinct și, uneori, înconjurat de un anturaj nefericit. Tu alegi! Oferă-i toate premisele unei dezvoltări emoționale sănătoase, care să-i permită să-și exploreze limitele, fără a-i fi prejudiciat viitorul și siguranța.

În cazul în care ești curios cum funcționează, nu ezita și înscrie-ți copilul la una dintre sesiunile demo Success Academy, care îți propune o ”școală altfel”. Totodată, vei avea siguranța că îți vei trimite copilul într-un spațiu ce respectă cele mai înalte standarde de igienă și siguranță atât pentru cursanți, cât și pentru traineri și întreaga echipă a Academiei.

Astfel că, dacă vei alege ca adolescentul tău să continue dezvoltarea personală în sala de curs, vei avea certitudinea că ai luat cea mai bună decizie atât pentru sănătatea lui psihică, emoțională, cât și fizică.

Cât a ajuns să coste kilogramul de miel. Cât vor plăti românii pentru masa de Paşte. Preţurile au crescut uluitor... Ce se întâmplă cu șoferii care aveau asigurare RCA la Euroins, după ce liderul pieței a intrat în insolvență...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x