Antena Căutare

(P) Îți dorești un câine? Iată ce trebuie să știi!

Dacă deja te-ai decis să adopți sau să cumperi un câine, te felicităm pentru alegerea făcută și îți garantăm că nu te vei plictisi în niciun moment. Căci un câine, fie el pui sau adult, aduce în viața fiecăruia dintre noi fericire și împlinire. Mai mult decât atât, în scurt timp vei observa că nu ai lângă tine un animal de companie, ci un membru al familiei care prin prezența să aduce liniște și voie bună.

(P) Îți dorești un câine? Iată ce trebuie să știi!
(P) Îți dorești un câine? Iată ce trebuie să știi!

Însă această decizie vine alături de o serie de întrebări, iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când îți dorești un câine.

Pui sau adult

Acest aspect este unul important, iată și de ce. Un pui are nevoie de mai multă implicare din partea ta. Chiar dacă inima ți se topește în fața privirii unui pui de câine, asta nu îl face alegerea perfectă pentru tine și locuința ta. Puii sunt extrem de curioși și dornici să învețe, însă dresajul este dificil și tu va trebui să te ocupi de tot, de la igienă, până la mersul în lesă. Însă, dacă ai timpul și răbdarea necesare, vei câștigă un prieten de nădejde.

Dacă vei adopta un câine adult trebuie să știi că el este deja dresat și obișnuit cu socializarea, însă va mai dura un timp până când acesta se va obișnui cu tine și cu noua lui casă. Prin urmare, trebuie să ai în vedere că el va avea nevoie de o perioadă de acomodare. Iar dacă adopți un câine dintr-un adăpost trebuie să încerci să îi afli povestea, astfel încât să îl poți ajută să își recâștige încrederea în oameni.

Crescătorie sau adăpost

Câinii din adăposturi au de cele mai multe ori o poveste foarte tristă în spate: fie n-au avut niciodată un cămin, fie au fost abandonați. Adopția unui câine înseamnă șansa către o viață mai bună, bucurie și iubire, sentimente pe care probabil nu le-a simțit niciodată. Un animal adoptat îți va fi întotdeauna recunoscător și te va iubi necondiționat, mulțumindu-ți pentru că i-ai oferit o șansă la o viață frumoasă. Adoptă și vei primi recunoștință veșnică! În adăposturi găsim câini de toate mărimile, vârstele, dar și câini de rasă abandonați.

Dacă îți dorești un pui de câine de rasă, atunci cel mai bine ar fi să îți îndrepți atenția către un crescător autorizat și responsabil.

Timp și spațiu

Sunt multe lucruri pe care ni le putem dori, însă uneori trebuie să avem și suficient timp pentru a ne ocupă de ele, iar un pui de câine va cere de la tine în prima faza foarte mult timp. Dacă îți dorești un câine de talie mare, trebuie să îi asiguri acestuia spațiul necesar pentru a-și consuma energia. De asemenea, trebuie să te asiguri că locuința ta este una sigură, iată câțiva factori pe care ar trebui să îi ai în vedere:

- Cablurile aflate la vedere;

- Spațiile în care câinele ar putea rămâne blocat;

- Spațiile prin care câinele ar putea cădea, precum: scări, balcoane și ferestre;

- Substanțe toxice aflate la îndemână;

- Plante toxice;

- Spațiile prin care câinele ar putea evada;

Hrana pentru câini

Trebuie să știi că un câine va implică și costuri. Iar hrana caine, alături de cheltuilile medicale, sunt factori care vor crește lista cheltuielilor tale în fiecare luna. Nu uită că hrana trebuie aleasă în funcție de nevoile câinelui. Dacă este pui, vei alege o hrană specială pentru pui și așa mai departe.

Buget

Pe lângă hrana câinelui, trebuie să ai în vedere și alte costuri. Iar încă din acest moment trebuie să te gândești dacă poți susține financiar nevoile câinelui. Aici trebuie să ai în vedere și facturile către cabinetul veterinar, toaletajul, jucăriile și alte obiecte atât de necesare.

Un câine îți poate oferi o relație de lungă durata, îți poate aduce momente de neuitat și poți construi alături de el o prietenie sinceră, însă înainte de a-l aduce acasă trebuie să te asiguri că atât stilul tău de viață, cât și locuința ta corespund nevoilor lui legate atât de sănătate, cât și de siguranță.

Premiile TVmania 2021: Antena 1, câștigătoare la 4 dintre cele 11 categorii. Care sunt premiile... (P) Noutăți de la CFMOTO, Fantic și Tazzari la EICMA 2021...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x