Antena Căutare

Panică pe un șantier din Vrancea! Muncitorii au fugit speriați când au văzut peste ce au dat în pământ (FOTO)

sNiște muncitori din Vrancea făceau lucrări de săpare în cursul zilei atunci când au oprit brusc totul și au alertat superiorii! Poliția s-a deplasat imediat la fața locului, pentru a vedea ce au găsit oamenii pe șantier.

Niște muncitori din Vrancea făceau lucrări de săpare în cursul zilei atunci când au oprit brusc totul și au alertat superiorii! Poliția s-a deplasat imediat la fața locului, pentru a vedea ce au găsit oamenii pe șantier.

Mai multe fragmente de oseminte umane au fost descoperite, joi după-amiază, pe un şantier din municipiul Focşani, de o echipă de muncitori care executa lucrări la terasamentul unei străzi, potrivit reprezentanţilor primăriei.

"În timpul lucrărilor la terasamentul străzii Ghinea Dorinel au fost descoperite o serie de oseminte umane. Am sistat lucrările, am anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, Muzeul Vrancei şi Direcţia Judeţeană de Cultură Vrancea, care au venit şi au făcut verificări. Din primele informaţii, ar fi vorba de oseminte mai vechi de 50 de ani. S-ar părea că acolo ar fi fost un cimitir al bisericii Sfântul Nicolae cel Nou. Acum, lucrările se desfăşoară numai sub supravegherea unui arheolog. Vor fi recuperate toate osemintele din zonă şi se va face şi o procedură de înhumare creştinească", a declarat vineri, pentru Agerpres, primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă.

Osemintele au fost ridicare de Poliţie şi trimise la Institutul de Medicină Legală (IML) Iaşi, în vederea datării.

Panică pe un șantier din Vrancea! Muncitorii au fugit speriați când au văzut peste ce au dat în pământ (FOTO)

Sursa foto: monitoruldevrancea.ro

"Ieri (joi-n.red), dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat de către Primăria Focşani cu privire la faptul că în timp ce se efectuau lucrări la terasamentul străzii Ghinea Dorinel, au fost găsite mai multe fragmente osoase ce par a fi de natură umană. Astfel, fragmentele osoase identificate au fost ridicate, urmând să se stabilească vechimea şi originea acestora prin expertizare, de către IML Iaşi. Lucrările vor continua sub supravegherea unui specialist arheolog", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, agent şef adjunct Paula Enache.

Panică pe un șantier din Vrancea! Muncitorii au fugit speriați când au văzut peste ce au dat în pământ (FOTO)

Sursa foto: monitoruldevrancea.ro

Potrivit muzeografilor vrânceni, osemintele descoperite ar proveni de la mai multe persoane, dar nu există menţiuni precise că în zonă ar fi existat un cimitir, ci doar mărturii ale celor care locuiesc în zonă.

CUI APARȚIN OASELE DESCOPERITE

"Nu există menţiuni precise, dar cei care stau în zonă spun că acolo ar fi fost o prelungire a unui cimitir. Osemintele au fost descoperite aproape de suprafaţă, la circa 50 şi respectiv 80 de cm, sunt amestecate şi provin de la mai multe persoane. S-au găsit un craniu întreg, dar şi resturi de la un alt craniu şi mai multe oase. Osemintele nu erau în poziţie. Este posibil să fi fost răscolite cu ocazia unor lucrări anterioare de amenajare a străzilor din zonă. Muzeul Vrancei va supraveghea lucrările, dar nu putem vorbi de cercetare, pentru că nu este sit", a declarat, pentru Agerpres, Mădălina Stănescu, muzeograf la Muzeul Vrancei.

Sursa: Agerpres

Proiect: 600.000 de contribuabili, vizaţi de amnistia datoriilor la bugetul asigurărilor sociale de sănătate... Ziua Tatălui 2019. Când este, oficial, Ziua Tatălui, în România...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x