Antena Căutare

Papa Francisc în România. 10 secrete din viața Suveranului Pontif

Papa Fancisc în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Pe 1 Iunie, la lași Papa Francisc sosește cu papamobilul. Află 10 secrete/curiozități Ce meserie a avut înainte de a deveni preot catolic,care a fost cea mai importantă femeie

Papa Francisc în România. 10 secrete din viața Suveranului Pontif Galerie
Papa Francisc in copilarie

Papa Fancisc în România, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Pe 1 Iunie, la lași Papa Francisc se va deplasa cu un papamobil fabricat în România. Află 10 secrete/curiozități despre viața Suveranului Pontif. Ce meserie a avut înainte de a deveni preot catolic, dar și care a fost cea mai importantă femeie din viața sa.

1. Numele real al lui Papa Francisc este Jorge Mario Bergogli. Tatăl său ( Mario Bergoglio) a fost un lucrător feroviar în regiunea Piemont (Italia), iar mama sa (Regina María Sívori) a fost casnică. Papa Francisc mai are patru frați. Familia sa a emigrat în Argentina din regiunea italiană Piemont.

Papa Francisc în România. 10 secrete din viața Suveranului PontifPapa Francisc (stânga), alături de fratele său, Oscar

2. Înainte de a deveni preot catolic, Papa Francisc profesa ca tehnician chimist la un laborator. A fost hirotonit în anul 1969. Este considerat o persoană influentă a lumii, motiv pentru care celebra publicație Rolling Stone l-a ales în anul 2013 să-i dedice aparița pe copertă. Tot în același an, revista Time l-a considerat unul dintre cei 100 oameni influenți ai tuturor timpurilor.

Papa Francisc în România. 10 secrete din viața Suveranului PontifPapa Francisc, 1973

3. Respiră doar cu un singur plămân. La vârsta de 21 ani, Papa Francisc a fost operat. Deoarece plămânul drept avea o afecțiune, medicii au fost nevoiți să-i extirpe o parte din organ. După ce a fost ales Papă, Vaticanul a transmis un comunicat în care se precizează faptul că Suvernul Pontif nu a rămas cu sechele respiratorii.

Papa Francisc în România. 10 secrete din viața Suveranului PontifPărinții Papei Francisc, Regina Sívori și José Mario Bergoglio, 1935

Portet d ela nunta parintilor Papei Francisc, anul 1935

4. Nu locuiește la Vatican, ci într-o casă din Santa Marta, lângă Biserica San Pedro.

5. Adoră fotbalul și este admiratorul echipei argentiniene San Lorenzo de Almagro.

6. Femeia specială din viața sa. Papa și-a manifestat iubirea față de bunica sa, pe nume Rosa Vassallo, a cărei moartea a lăsat un gol imens. De altfel, în numeroase prelegeri ale sale i-a îndemnat pe tineri să ia aminte la sfaturile înțelepte ale bătrânilor.

Papa Francisc în România. 10 secrete din viața Suveranului PontifBunicii și tatăl lui Papa Francisc

7. Nu navighează niciodată pe Internet.

8. Din 1990 nu se uită la TV, și citește un singur ziar- La Republicca”. Motivul pentru care nu mai deschide televizorul este o promisiune pe care i-ar fi făcut-o, prin rugăciune, Feciarei Carmen, în noaptea din 15 iulie 1990.

9. Doarme șase ore pe noapte, iar în timpul zilei are o siestă.La ora 9 seara sunt în pat, citesc până la ora 22.00. Când începe să-mi lăcrimeze un ochi, atunci sting lumina și dorm până la patru dimineața, când mă trezesc singur. Este ceasul meu biologic. După aceea, am nevoie de o siestă, timp de 40 de minute-o oră”, a declarat Papa Francisc.

Papa Francisc în România. 10 secrete din viața Suveranului PontifPapa Francisc, îmbrăcat în haine preoțești, alături de părinți și frați

Papa Fracisc, imbracat in haine preotesti, alaturi de familia sa

10. Papa Francisc este un gurmand, dar și un bucătar desăvârșit. Suveranul Pontif a învățat să gătească încă din copilărie, mai exact din momentul când mama sa a paralizat. Afecțiunea mamei a survenit după ce a născut-o pe cea mai mică dintre cei patru frați ai săi, Maria Elena Bergoglio. Astfel că, ”Mama Regina” îi arăta lui pas cu pas cum să prepare rețetele bunicii Rosa, considerate cele mai bune rețete ale Piemontului.

Papa Francisc în România. 10 secrete din viața Suveranului Pontif

Papa Francesc

Papa Francisc vine în România. Programul oficial al vizitei

Momentul istoric al sosirii Papei Francisc în România se întâmplă exact 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al doilea în țara noastră. Programul vizitei papale în România a fost publicat de Sala de presă a Sf. Scaun și de Conferința Episcopilor din România.

Vineri, 31 mai 2019: Roma - București

Papa Francisc ajunge cu avionul în România pe aeroportul din Otopeni. După primirea oficială de la aeroport, papa merge la Palatul Prezidențial Cotroceni pentru ceremonia de bun venit, vizita de curtoazie la președintele României și întâlnirea cu prim-ministrul. La ora 13.00, la Palatul Cotroceni, pontiful prezintă primul discurs al vizitei în cadrul întâlnirii cu autoritățile, reprezentanții societății civile și membrii Corpului Diplomatic.

După întâlnirile cu autoritățile politice și societatea civilă, a doua parte a zilei este dedicată dimensiunii spirituale, începând cu Biserica ortodoxă și încheind cu Biserica catolică. Astfel, la 15.45, papa merge la Palatul Patriarhiei Bisericii ortodoxe române pentru o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, după care urmează întâlnirea cu Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe, în fața căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei.

Întrevederea cu reprezentanții Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita papei și a patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” și cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru. Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de București.

Sâmbătă, 1 iunie 2019: București – Șumuleu Ciuc – Iași – București

Sfânta Liturghie la sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc ocupă prima parte a zilei de sâmbătă, 1 iunie a.c., din agenda călătoriei apostolice în România, urmând ca, în partea a doua a zilei, papa să viziteze dieceza de Iași pentru o întâlnire cu tinerii și familiile. În timpul vizitei sale la Iaşi, Papa Francisc se va deplasa cu un ”papamobil” fabricat în România. pentru pelerinii care vor veni pe 1 iunie la Iaşi pentru a-l întâlni pe Papa Francisc vor fi puse la dispoziţie 150 de autobuze de la Compania de Transport Public, care vor circula pe un traseu special. Î

Duminică, 2 iunie 2019: București – Blaj – Roma

Papa Francisc pleacă de la București cu avionul duminică, la ora 9.00, cu direcția Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, unde va celebra Liturghia cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj. În jurul orei 17.00, papa sosește cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun.

Papa Francisc pleacă din România cu avionul duminică, 2 iunie a.c., la 17.30, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30.

Vizita Papei Francisc în România. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri

Autoritățile de la București și reprezentanții Bisericii Catolice fac ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc în România. Călătoria apostolică a Sfântului Părinte este stabilită în cele mai mici detalii și va cuprinde pe lângă București și orașele Iași și Blaj. Papa Francisc va fi întâmpinat pe aeroport de președintele Klaus Iohannis. Planul de securitate al vizitei Papale a fost pus la punct de Comandamentul operativ, special creat pentru acest eveniment. Până pe 11 aprilie va avea loc şi o repetiţie generală. Vezi ce trebuie să faci pentru a-l întâlni pe Papa Francisc și cum se fac înscrierile online pentru a participa la evenimentul anului 2019.

sursa foto: teinteresa.es

Evaluare Naționala clasa a II-a, a-IV-a si a IV-a. Modele de subiecte și ce trebuie să știi... Incendiu pe calea ferată! O locomotivă a fost cuprinsă flăcări, în județul Alba - Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x