Antena Căutare

Află ce a luat Papa Francisc cu el când a plecat din România

La 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea, Papa Francisc a început vineri o vizită apostolică în România, Bucureştiul constituind prima etapă a celor trei zile destinate țării noastre.

Papa Francisc, al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice din 13 martie 2013, a facut o vizită de stat, pastorală și ecumenică României, desfășurată sub genericul ,,Să mergem împreună,,.

La 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea, Papa Francisc a început vineri o vizită apostolică în România, Bucureştiul constituind prima etapă a celor trei zile destinate țării noastre.

În prima zi, Suveranul Pontif, a avut întâlniri cu autorităţile politice şi societatea civilă, cu conducerea Bisericii Ortodoxe Române şi a săvârșit Sfânta Liturghie din Catedrala "Sfântul Iosif".

Papa Francisc a afirmat duminică, după cele trei zile petrecute în România, că pleacă "îmbogăţit", deoarece va lua cu el în suflet și în minte locurile, momentele, dar mai ales, chipuri ale celor pe care i-a întâlnit.

"Am venit în această ţară frumoasă şi primitoare ca pelerin şi frate, pentru a trăi diferite întâlniri. Iar acum mă întorc acasă îmbogăţit, luând cu mine locuri şi momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele şi vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulţumesc şi vă duc cu mine! Iar acum vă binecuvântez, dar mai întâi vă cer o mare favoare: să vă rugaţi pentru mine!", a spus Suveranul Pontif, la Blaj.

La evenimentele publice organizate în Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj, au luat parte sute de mii de oameni chair dacă vremea a fost neprielnică.

Vreme extremă în România! Cod portocaliu de ploi torențiale în 21 de județe! Alte 16 și Capitala, sub cod galben! ... Prăpăd în România, în urma inundațiilor! Peste 300 de oameni au fost evacuați din calea apelor violente, iar 600 de case...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x