Antena Căutare

Papa Francisc, discurs la Patriarhia Română în prezența Patriarhului Daniel: Am venit ca pelerin și frate

Papa Francisc a ajuns în România. Sfântul Părinte a ținut un discurs la Patriarhia Română, alături de Patriarhul României, Daniel.

Papa Francisc a ajuns în România. Sfântul Părinte a ținut un discurs și la Patriarhia Română, alături de Patriarhul României, Daniel.

Papa Francisc a mers și la Cotroceni, unde i-a salutat pe oamenii care îl aşteptau în curtea Palatului, dând mâna cu ei şi făcând chiar fotografii cu unii dintre aceştia. El a fost aplaudat, oamenii scandând "Vivat Papa". Papa Francisc a salutat, la începutul discursului rostit la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Iohannis, pe premierul Dăncilă şi pe toţi cei prezenţi, în cazul Patriarhului Daniel folosinfd formula "Cu mare iubire, îl salut pe preafericitul meu frate Daniel". "Mă bucur să mă aflu în frumoasa dumneavoastră ţară", a spus Suveranul Pontif.

"Invoc asupra întregii populaţii a ţării, belşugul binecuvântărilor divine şi să vă protejeze Maica Domnului. Dumnezeu să binecuvânteze România!", a spus el în finalul discursului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, în discursul rostit în prezenţa Papei că, în urmă cu o săptămână, destinul european a fost confirmat cu forţă de românii din ţară şi din străinătate şi că trebuie să avem grijă de casa noastră, Europa.

Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi prezent la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc.

Ploile torențaile fac prăpăd în țară! Cod galben de inundaţii pe râuri din 38 de judeţe, până duminică după-amiază... Incident grav într-o școală generală! Elev de zece ani, rănit la cap, după ce tencuiala de la intrare s-a prăbușit peste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x