Parada gay vs. Marsul normalitatii. Homosexualii si reprezentantii "Noua dreapta" organizeaza manifestatii in Capitala

 

Incepand din anul 2004, reprezentantii comunitatii homosexualilor ies in fiecare an pe strazile Capitalei, pentru a promova toleranta si diversitatea si solicita legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.

De fiecare data, reprezentantii Forumului Crestin "Noua dreapta" organizeaza si cate un contra-mars de protest, ei militand pentru promovarea normalitatii si a valorilor traditionale ale familiei.

De fiecare data cand homosexualii ies pe strazi, spiritele se incing. in 2006, insa, violentele au escaladat. Atunci, 50-60 de persoane au incercat sa rupa cordonul de jandarmi si sa-i atace pe participantii la parada Gay. Manifestantii au fost loviti cu oua si apoi cu pietre. 50 de persoane au fost retinute de politisti si duse la sectie. Alti participanti la marsul Diversitatii au fost atacati in timp ce se intorceau cu metroul de la manifestatie.

Un an mai tarziu, peste 150 de indivizi, cei mai multi dintre ei minori, au transformat centrul Bucurestiului in camp de lupta si s-au batut cu fortele de ordine. S-a repetat scenariul din 2006: homosexualii au fost batuti cu pietre. 100 de persoane au ajuns la sectie in 2007, unde au fost amendate si introduse in baza de date in care figureaza persoanele violente. in acel an, doi politisti de la brigada rutiera au fost raniti si au avut nevoie de ingrijiri medicale.

In anii urmatori fortele de oridine s-au organizat mai bine. in 2008 nu au avut loc lupte de strada dar 43 de persoane au fost duse la sectie pentru injurii si inscriptii indecente.

Anul trecut nu a avut loc niciun incident, dar nici interesul pentru mars nu a mai fost la fel de mare. Doar in jur de 150 de homosexuali au participat la marsul diversitatii.

 

 facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE