Antena Căutare

Măsuri fără precedent în lupta cu coronavirusul. Parcurile din mai multe orașe din țară au fost dezinfectate de urgență

În lupta cu coronavirusul, autorităţile locale din întreaga ţară iau măsuri fără precedent! Pe lângă cele impuse la nivel central, edilii iau şi propriile măsuri. Deja în mai multe oraşe din ţară s-a început dezinfectarea parcurilor şi locurilor de joacă. Mai ales că acum copiii nu mai merg la şcoală şi îşi vor petrece tot mai mult timpul în aer liber. Şi mijloacele de transport în comun sunt dezinfectate după fiecare cursă, iar - pentru protecţie - şoferii nu intră în contact cu călătorii. 

Înarmaţi cu bidoane cu dezinfectat şi echipaţi în costume speciale, cu măşti pe faţă, angajaţii Primăriei Iaşi curăţă parcurile şi locuile de joacă.

”Peste tot pe unde pun mâinile copii am dezinfectat”, spune o persoană care se ocupă de această activitate.

Substanța e lăsată să acționeze 15 minute, iar apoi e șters totul ca să nu existe riscul de a se intoxica cei mici cu vreo substanță.

”Odată cu demararea vacanței forțate pentru elevi, parcurile vor fi utilizate, de ieri le face. Sunt deja 60 făcute, sperăm să le terminăm pe toate 198 de astăzi. De minim două ori pe săptămână le dezinfectăm.”, spune primarul orașului Iași, Mihai Chirică.

ALERTĂ! Noi cazuri de coronavirus în România! Numărul pacienților cu Covid-19 a ajuns la 36!

Părinţii spun că măsura luată este una bună.

”Este o idee foarte bună, pentru că noi, părinții, vom ieși cu ei, nu vom sta doar în casă. Evităm mall-ul, iar varianta în regulă sunt parcurile.”, a spus o mămică.

Şi la Constanţa, autorităţile locale au început dezinfecţia parcurilor şi locurilor de joacă. Astăzi a fost dezinfectat cel mai mare parc din oraş.

La Târgu Jiu, toate mijloacele de transport sunt dezinfectate după fiecare cursă, iar şoferii au fost instruiți să nu intre în contact cu niciun călător.

Ușile, scaunele, barele de susținere, practic toate suprafețele care sunt atinse de călători sunt șterse cu spirt. Tot pentru a limita îmbolnăvirile, oamenii au la dispoziție și gel dezinfectant

La Universitatea din Craiova, deşi cursurile nu au fost supendate ca în alte oraşe, rectorul dă asigurări că a luat măsuri de protecţie sporite.

Cum încearcă BOR să prevină răspândirea coronavirusului. Slujbele nu se suspendă, dar va exista o persoană responsabilă de dezinfectarea clanței ușii bisericii

”Am luat, de asemnea, măsuri de intrare in izolare a persoanelor cadre didactice, studenţi, personal auxiliar carea acalatorit in stainatatea. chiar luni am extins un pic perioada de autoizolare al 28 de zile. Si am extins aceasta regula si pt persoane care vin din alte zone decat zonele care sunt cunoscute ca un focar.”, a declarat rectorul Universității din Craiova.

hiar ieri s-au întors studenţi din Spania şi au intrat automat în procesul acesta de carantina.

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus, în zece puncte! Cum ne ferim și ce trebuie să facem când apar primele semne d... Unii șoferi susțin că au trecut granița din Italia în România fără ca nimeni să-i întrebe nimic: "Chiar m-am mirat&...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x