Antena Căutare

Parintii care pleaca la munca in strainatate, obligati sa anunte serviciul de asistenta sociala

Satule de atatea cazuri de copii lasati in voia sortii, autoritatile au decis sa ia masuri. Asa ca de acum inainte parintii care se gandesc sa plece la munca in strainatate vor fi obligati sa anute serviciul de asistenta sociala cu 40 de zile inainte. In plus, vor trebui sa spuna si cine va avea grija de copii in aceasta perioada.

Masura vizeaza o mai mare responsabilizare a parintilor, precum si monitorizarea numarului de copii ramasi in tara, in ingrijirea altor persoane. Autoritatile vor sa se evite astfel si cazurile tragice in care copiii ajung sa se prostitueze, sa se drogheze sau chiar sa-si ia viata, scapati din maini de parinti si fara dragostea lor.

Pe de alta parte, prevederile sunt destul de greu de indeplinit. Asta pentru ca, in cele mai multe cazuri, parintii care pleaca la munca in strainatate sunt zilieri. Ei afla cu cateva zile inainte unde urmeaza sa lucreze si pleaca in graba. Prevederile sunt cuprinse intr-un proiect de lege care a fost adoptat ieri de Guvern, pentru modificarea si completarea Legii privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Trafic rutier restrictionat in Capitala de 1 decembrie. Vezi care sunt strazile inchise circulatiei!... Risc de contrareforma in sanatate. Mai este noua lege atractiva pentru asiguratori?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x