Live acumFilm: Transformers: Razboiul lor in lumea noastra
Prime Time 20:00iUmor

Pediatrii recomandă alăptarea copilului și după vârsta de un an. Hrănirea prelungită are beneficii incredibile

Academia Americană de Pediatrie recomandă ca bebelușii să fie alăptați neapărat vreme de șase luni. Ba mai mult, ei spun că mamele ar trebui să-și alăpteze micuții chiar și după vârsta de un an.  Mamă a opt copii și consultant în lactație, Robin Elise Weiss, cunoaște aproape orice când vine vorba de alăptare.

Academia Americană de Pediatrie recomandă ca bebelușii să fie alăptați neapărat vreme de șase luni. Ba mai mult, ei spun că mamele ar trebui să-și alăpteze micuții chiar și după vârsta de un an. Mamă a opt copii și consultant în lactație, Robin Elise Weiss, cunoaște aproape orice când vine vorba de alăptare.

Așadar, Robin ne împărtășește cele mai importante beneficii ale alăptării prelungite.

Oferă hrană sănătoasă copilului tău - "Mulți oameni cred că alăptatul, după vârsta de un an, nu mai are o valoare nutritivă consistentă. Ceea ce nu este adevărat. Chiar dacă copilul are puțin peste un an, laptele mamei va avea, în contiunuare, proteine, calciu, grăsimi, Vitamina A și alți nutrieți.", explică Robin Elise. Ea ne dă și un exemplu: “dacă mănânci spanac, după o vârstă destul de înaintată, asta nu înseamnă că spanacului îi va scădea valoarea nutritivă."

Pediatrii recomandă alăptarea copilului și după vârsta de un an. Hrănirea prelungită are beneficii incredibile

Stimulează sistemul imunitar - Bebelușii care sunt alăptați mai mult de șase luni ptrezintă un risc mai mic de a se îmolnăvi. În plus, scade și rata mortalității.

"Cu cât îi veți alăpta mai mult, cu atât este mai puțin probabil ca micuțul dumneavoastră să se îmbolnăvească. Ar putea fi ferit de infecțiile urechilor și de infecțiile respiratorii superioare. De asemenea, mamele sunt ferite de anumite boli. Femeile care alăptează au o șansă mai mare de a nu face cancer la sân. La fel, scade riscul de cancer ovarian și cancer endometrial”, ne mai dezvăluie Robin Elise Weiss

Îmbunătățește dezvoltarea creierului - Studiile au arătat că alăptarea ajută la stimularea dezvoltării creierului la copii.

Pediatrii recomandă alăptarea copilului și după vârsta de un an. Hrănirea prelungită are beneficii incredibile

Alăptatul, oază de linişte pentru copil - Alăptarea este și un bun moment de a-l face pe copil să fie într-o legătură mai strânsă cu mama. În plus, Weiss spune că, atunci când copiii cad și se lovesc ușor, ei își găsesc liniștea la sânul mamei. Este o cale de a li se distrage atenția de la durere.

Alăptatul este și convenabil - "Este mult mai rapid să scoateți sutienul și să vă așezați cu copilul într-o poziție comodă. În plus, atunci când copilul începe să consume alimente mai solide, scutecele devin din ce în ce mai murdare, iar copilul se va simți incomod”, a mai specificat Robin.

Mame celebre care și-au alăptat copiii mai mult de șase luni

Sursa, parents.com

Recomandari