Live acum
Prime Time 20:00Film animatie: Bambi

Pedofilul din Oradea își racola victimele în biserică. Acesta se oferea să fie „bonă” pentru copii

Gheorghe Gârdan mergea la biserică pentru a racola minori. Pedofilul de 62 de ani, a fost arestat pentru coruperea şi abuzarea a doi băieţi. Familia copiilor au refuzat să colaboreze cu anchetatorii pe motiv că se fac de ruşine.

Pedofilul din Oradea, Gheorghe Gândar

Pedofilul a fost arestat preventiv joi, 14 noiembrie, la Judecătoria Oradea, pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost luată la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care îl anchetează sub acuzaţiile de corupere sexuală, respectiv act sexual cu minori în formă continuată.

Potrivit adevărul.ro, Bărbatul, care este pensionar, frecventa o biserică penticostală din oraş şi se oferea să ajute familiile cu mulţi copii, luând cu el adolescenţi în cursul după-amiezii.

Procurorii au identificat două victime, doi băieţi, fraţi, provenind dintr-o familie cu şapte copii, pe care Gârdan i-a dus la film, la cofetărie şi le-a luat dulciuri, iar apoi a trecut la cadouri mai scumpe - haine, telefon, ş.a.

Potrivit surselor Adevarul.ro, ancheta a decurs greoi iar asta pentru că părinţii victimelor au refuzat categoric să colaboreze, să depună plângere ori chiar să dea declaraţii, la fel ca părinţii altor copii pe care i-a avut în grijă pedofilul, pe motiv că s-ar face de ruşine în comunitate.