Antena Căutare

Pensii majorate în toamna lui 2020, confirmate de Ludovic Orban. Cu cât ar putea crește veniturile pensionarilor

Pensii majorate în toamna lui 2020, unul dintre obiectivele majore ale Guvernului pentru toamna lui 2020. Potrivit premierului Orban, majorarea veniturilor pensionarilor se va baza pe analize extrem de serioase privind bugetul. Cel mai probabil, spune Orban, vorbim de o creștere de 10 procente.

Pensii majorate în toamna lui 2020, confirmate de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat că obiectivul Guvernului este să majoreze pensiile, dar această majorare se va face pe baza unor analize extrem de serioase şi a unor prognoze realizate de instituţii interne şi internaţionale.

“Obiectivul Guvernului este să majoreze pensiile, dar această majorare se va face pe baza unor analize extrem de serioase. În primul rând, este vorba de raportul privind starea economiei şi a bugetului, raportul la şase luni care trebuie prezentat de Ministerul Finanţelor în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare. De asemenea, al doilea element de analiză îl reprezintă prognozele pe care le vor face pe de o parte Comisia de Prognoză, care e în subordinrea Guvernului, pe de altă parte prognozele privind evoluţia economiei care sunt formulate de instituţii internaţionale, prognoze legate de evoluţia economiei, mai ales în statele Uniunii Europene pentru că România este foarte legată de evoluţia economiei din statele Uniunii Europene cu care avem aproape 80% din volumul schimburilor comerciale. În funcţie de aceste evoluţii vom stabili care este procentul cu care vom face majorarea”, a afirmat Orban

Citește și:

Ordonanța privind majorarea alocaţiilor a fost publicată în Monitorul Oficial. Când vor primi copiii mai mulți bani

Majorare pensii. Procentul de 10% a fost făcut pe baza unor analize intermediare

El a precizat că nimeni nu ştie acum cu cât va creşte punctul de pensie, iar anunţul ministrului Finanţelor, Florin Câţu, de majorare cu 10% a fost făcut pe baza unor date intermediare.

“Nimeni nu poate să vă spună acest procent. Sigur ministrul Finanţelor când a evocat posibilitatea unei majorări cu 10% a făcut-o pe baza unor date intermediare, când vom avea toate aceste informaţii vom lua decizia şi o vom comunica public. Cert este că ne dorim să creştem pensiile, dar această creştere a pensiilor să poată să fie susţinută nu numai în anul ăsta, ci şi în anul următor şi peste doi ani şi peste trei ani şi peste patru ani. În cursul acestei săptămâni ar trebui să fie finalizată această analiză”, a precizat premierul.

Citește și:

Cum a arătat Centrul Vechi din Capitală, în prima seară în care terasele s-au închis la ora 23. Polițiștii au împânzit zonele de distacție din București

Pensiile minime și pensiile sociale, luate în calcul pentru majorare

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul şi majorarea pensiei minime, Orban a răspuns: “Cu siguranţă în măsura în care se majorează punctul de pensie, în funcţie de majorarea punctului de pensie, dorim şi pentru pensiile minime, aşa numitele pensii sociale, să existe acelaşi procent de creştere a pensiei minime egal cu procentul cu care va creşte punctul de pensie”, a precizat premierul.

Până în prezent, s-a avansat o creştere a punctului de pensie cu 10 - 14%.

Ce se va întâmpla cu noul an școlar. Ludovic Orban, anunț de ultim moment! „Școala va începe! Pregătim deschiderea”... Elevii cer Guvernului să anunţe dacă va începe noul an şcolar. Orban: Şcoala debutează în condiţiile pe care ni le va pe...
Bogdan Alecsandru a vorbit despre relația pe care o are cu cei doi copii ai săi la DePărinți.ro | De Vorbă cu Mirela Vaida: „Nu pot să fiu tatăl perfect”
Bogdan Alecsandru este unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori ai echipei Observator....
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023. Taurii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 ianuarie 2023 anunță că nativii din zodia Taur au parte de vești bune....
Parteneri
Gustări sănătoase de luat în călătorii. Sunt pline de vitamine și minerale
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x