Antena Căutare

Pensiile și alocațiile majorate sunt în continuare incluse în bugetul pentru 2020. Ministrul Muncii: "Suntem aici să sprijinim"

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a făcut declarații privind măsurile sociale luate de Guvern în contextul stării de urgenţă. Alocațiile și pensiile rămân pentru moment în calculele bugetului pentru anul 2020, susține Guvernul.

Pensiile și alocațiile majorate sunt în continuare incluse în bugetul pentru 2020. Ministrul Muncii: "Suntem aici să sprijinim"
Pandemia de coronavirus dă peste cap economia românească

România se află în impas economic, după ce peste un milion de români au intrat în șomaj tehnic sau și-au pierdut locurile de muncă, pe fondul pandemiei de coronavirus. În acest context, majorarea pensiilor cu 40%, care urma să aibă loc de la 1 septembrie, precum și dublarea alocațiilor pentru copii, intră în linie dreaptă. Potrivit Ministrului Muncii, banii alocați acestor majorări sunt incluși în bugetul pentru 2020.

Citește și:

Povestea unei românce din Italia, bolnavă de coronavirus: „Auzeam țipete de durere și personalul medical vorbind despre morgă”

Indemnizația pentru creșterea copilului se va prelungi pentru 90 de zile

"Stimulentul de inserție pentru părinții care decideau să revină la serviciu înaintea perioadei de 2, respectiv 3 ani, în funcție de copilul care este posibil să aibă dizabilități. Dacă își propun să revină în această perioadă la serviciu, iar compania nu își poate desfășura activitatea, beneficiază de acest stimulent de inserție. Indemnizația pentru creșterea copilului se va prelungi pentru 90 de zile în situația în care persoana se află în această perioadă, suprapusă pe perioada crizei", a spus Violeta Alexandru.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Alexandru Rafila, avertisment pentru români: ”Vom avea un alt vârf spre sfârșitul anului!” Numărul persoanelor infectate cu coronavirus va exploda la sfârșitul lunii

Ministrul Muncii susține că există posibilitatea măjorării pensiilor și a alocațiilor în 2020

„Fondurile sunt cuprinse în buget. Din informații pe care le am nu au fost modificări, deci nu am o altă comunicare față de ce am spus săptămânile trecute. Vor fi creșteri de alocații și pensii așa cum am anunțat”, a anunțat Ministrul Muncii.

Povestea unei românce din Italia, bolnavă de coronavirus: „Auzeam țipete de durere și personalul medical vorbind despre ... Comercianții profită de pandemie: Cartofii sunt mai scumpi cu 11%, iar prețurile unor alimente au explodat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x