Căutare Live

Pentru ei, vacanța a început deja, dar urmează emoțiile! Elevii de clasa a XII-a încheie anul şcolar

Elevii de clasa a XII-a încheie anul şcolar vineri, pentru a se putea pregăti de Bacalaureat, care va începe în 6 iunie

Elevii de clasa a XII-a încheie anul şcolar vineri, pentru a se putea pregăti de Bacalaureat, care va începe în 6 iunie.

Pentru prima sesiune a examenului de bacalaureat, înscrierile se fac în perioada 22 - 26 mai.

Examenul de Bacalaureat va începe cu probele orale şi de competenţe, respectiv limba română (6-7 iunie), limba maternă (8-9 iunie), competenţe digitate (9, 12-13 iunie) şi limbă străină (114-16 iunie).

Probele scrise vor începe în 26 iunie cu limba şi literatura română, 27 iunie - limba şi literatura maternă, 28 iunie – proba obligatorie a profilului şi specializării (matematică sau istorie), 30 iunie - proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului vor fi afişate în 5 iulie, până la ora 16.00 şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, afişarea rezultatelor finale fiind programată în 10 iulie.

Elevii participanţi la olimpiade, dar şi cei care au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţi din străinătate vor susţine examenul naţional de bacalaureat într-o sesiune specială care va avea loc începând de luni, 29 mai, şi până în 9 iunie.

În perioada 29 - 30 are loc Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 31 mai - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în intervalul 2 - 3 iunie - Evaluarea competenţelor digitale. Din 6 iunie încep probele scrise. Astfel, în 6 iunie este proba scrisă la Limba şi literatura română, în 7 iunie - Proba obligatorie a profilului, în 8 iunie - Proba la alegere a profilului şi specializării, iar în 9 iunie proba la Limba şi literatura maternă. Tot în 9 iunie, până la ora 18.00, vor fi afişate rezultatele, iar contestaţiile vor putea fi depuse între orele 18.00 - 20.00. În 10 iunie vor fi afişate rezultatele finale. Potrivit news.ro, la acestă sesiune, care se va desfăşura la Ploieşti, s-au înscris 223 de candidaţi - 144 fac parte din loturile sportive, 79 participă la competiţii internaţionale pe discipline, iar 33 vor susţine examen de admitere la universităţi din străinătate.

Şi elevii din clasa a VIII-a vor termina cursurile mai devreme, în 9 iunie, pentru ca din 19 iunie să susţină probele de la Evaluarea Naţională. Probele scrise vor fi susţinute în 19 iunie la limba şi literatura română, în 21 iunie la matematica şi în 22 iunie la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate în 26 iunie şi tot atunci pot fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate până în 30 iunie, când vor fi anunţate rezultatele finale.

Din acest an şcolar, ponderea mediilor din clasele V-VIII la admiterea la liceu va fi de 20 la sută, faţă de 25 la sută până acum, iar admiterea va fi făcută într-o singură etapă computerizată, urmată de o etapă în care vor fi analizate cazurile speciale. Admiterea în liceu se va finaliza în 28 iulie.

Pentru ceilalţi elevi, vacanţa de vară va începe în 17 iunie şi se va încheia în 10 septembrie.

Circulația se oprește pe Calea Victoriei! În weekendul 3-4 iunie, strada va deveni pietonală!... Circulaţia pe drumul naţional 67 C - Transalpina - ar putea fi deschisă săptămâna viitoare...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri