Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:25Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Permise luate pe bani şi favoruri sexuale. Mai mulţi poliţişti, instructori auto şi chiar un primar din Giurgiu, implicați în rețea

Fenomenul „mită pentru permise auto” a depăşit orice imaginaţie. Zeci de oameni din Giurgiu ar fi ajuns şoferi peste noapte, deşi unii nu ştiu să scrie sau să citească. Poliţişti, instructori auto şi primari sunt vizaţi de una dintre cele mai ample anchete din ultimii ani. Pentru câteva sute de euro, oricine era ajutat să treacă examenul.

Fenomenul „mită pentru permise auto” a depăşit orice imaginaţie. Zeci de oameni din Giurgiu ar fi ajuns şoferi peste noapte, deşi unii nu ştiu să scrie sau să citească. Poliţişti, instructori auto şi primari sunt vizaţi de una dintre cele mai ample anchete din ultimii ani. Pentru câteva sute de euro, oricine era ajutat să treacă examenul. Surse din anchetă vorbesc inclusiv despre favoruri sexuale.

Şase poliţişti, şase instructori auto, şeful Direcţiei Permise şi Înmatriculări Giurgiu şi primarul din Valea Dragului au fost săltaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie. Rând pe rând, în toiul nopţii, au trecut prin faţa procurorilor DNA din Bucureşti, într-un dosar-mamut de luare de mită.

Anchetatorii au organizat un flagrant pentru a ajunge la reţeaua din oraşul tuturor posibilităţilor: Giurgiu. Sub acoperire, s-au pretins a fi analfabeţi - un detaliu care nu i-a împiedicat pe suspecţi să le promită permise auto.

Timp de două luni, suspecţii ar fi eliberat ilegal permise pe bandă rulantă. Mai multe persoane au ajuns şoferi peste noapte, după ce au trecut proba practică a examenului auto în schimbul şpăgilor.

Elevelor mai tinere li s-ar fi cerut inclusiv favoruri sexuale, spun surse din anchetă.

Instructorii auto aveau rolul de intermediari ai şpăgii care ajungea să fie împărţită cu poliţiştii de la Permise.

Printre reţinuţi, este şi primarul din comuna Valea Dragului, situată la mai puţin de 70 de kilometri de Giurgiu. Edilul deţine împreună cu soţia o scoală de şoferi implicată în reţea. Dar şi o benzinărie, un magazin, o staţie ITP şi o firmă de transport.

Scandalul pare tras la indigo cu cel din localitatea Bolintin, făcut public în urmă cu câteva luni. Sute de analfabeţi ar fi luat atunci permise de conducere, deşi nu ştiau să scrie sau să citească, iar unii ar fi provocat accidente auto.

Cel mai cunoscut dosar „mită pentru permise” este cel din Piteşti, din urmă cu 11 ani. Vedete şi edili şi-ar fi obţinut ilegal permisele de conducere. Unii nici măcar nu se prezentau la examen. 28 de inculpaţi au fost condamnaţi la închisoare. Întâmplător sau nu, ţara noastră este pe primul loc în toată Europa la numărul de accidente mortale.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro