Antena Căutare

Se modifică programul ”O familie, o casă”! Care sunt categoriile de români care vor putea să-și achiziționeze o locuință cu ușurință 

Vești bune pentru românii care vor să acceseze programul ”O familie, o casă”, care va înlocui ”Prima Casă”, întrucât acesta va fi accesibil și persoanelor care fac parte din categorii vulnerabile, mai exact, persoane cu dizabilități.

Vești bune pentru românii care vor să acceseze programul ”O familie, o casă”, care va înlocui ”Prima Casă”, întrucât acesta va fi accesibil și persoanelor care fac parte din categorii vulnerabile, mai exact, persoane cu dizabilități.

Potrivit unor amendamente propuse de deputata Oana Bîzgan care au fost aprobate de comisia de buget din Camera Deputaților, persoanele din categoriile vulnerabile vor putea accesa creditele pentru achiziţionarea sau extinderea locuinţei şi vor beneficia de condiţiile necesare astfel încât să fie asigurat principiul egalităţii de şanse.

Citește și: Program nou pentru achizitia de locuinte: O familie, o casa. Care sunt conditiile ...

Până în acest moment, persoanele cu dizabilităţi nu aveau aces la acest program, deoarece indemnizaţiile lor nu erau considerate venituri eligibile. Astfel, în urma acestor amendamente care au fost aprobate, toate formele de suport primite din partea statului vor fi considerate venituri eligibile, motiv pentru care persoanele din aceste categorii vor avea acces la soluţii de creditare pentru achiziţionarea primei locuinţe, în condiţiile de care se bucură şi ceilalţi români.

”Măsura vine în completarea altor două iniţiative legislative pe care le-am depus în Parlament ce fac referire la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi şi urmează să se aplice tuturor persoanelor din grupurile vulnerabile, inclusiv tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie, persoanelor cu venituri reduse sau altor grupuri de persoane, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. Mi-am propus în acest mandat să fac tot ce îmi stă în putere astfel încât persoanele cu dizabilităţi sau alte persoane din categorii vulnerabile să se bucure, cu adevărat, de egalitate de şanse. Conform datelor din primele şase luni ale acestui an, România are 826.197 de persoane cu dizabilităţi, iar peste 50% sunt tineri şi adulţi (18-64 ani). Este nedrept ca o persoană cu dizabilităţi să nu poată accesa aceleaşi soluţii de creditare precum orice alt cetăţean”, susţine deputata independentă Oana Bîzgan.

De asemneea, aceste persoane vor beneficia de două puncte procentuale reducere din rata dobânzii creditului acordat, iar statul va garanta în proporţie de maximum 100% creditele ipotecare obţinute de aceste persoane în cadrul programului.

Accident în lanţ pe autostradă, în judeţul Timiş. Cinci oameni au ajuns la spital - FOTO... Un nou caz Caracal. Sportivă de 19 ani, dată dispărută. Ultimul cu care a vorbit a fost antrenorul ei de hochei: "D...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x