Antena Căutare

Peste 28.000 de locuri de muncă în București și în țară. Unde te poți angaja

ANOFM a publicat o listă cu peste 28.000 de locuri de muncă vacante în București, dar și în celelalte orașe din țară. Iată care sunt ocupațiile pentru care se caută noi angajați și cum poți obține jobul dorit.

ANOFM a publicat o listă cu peste 28.000 de locuri de muncă vacante în București, dar și în celelalte orașe din țară. Iată care sunt ocupațiile pentru care se caută noi angajați și cum poți obține jobul dorit.

Noile date oferite de agenții economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la data de 8 iulie 2019, ne informează că sunt disponibile 28.023 locuri de muncă la nivel național.

La sfârșitul lunii aprilie, în evidențele Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă Bucureşti erau înregistrați 15575 șomeri (din care 8346 femei), rata șomajului fiind de 1.30%. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 1.31 %, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0.76%. Din totalul de 15575 persoane înregistrate în evidențele AMOFM Bucureşti, 1991 erau beneficiari de indemnizație de şomaj, iar 13584 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 0 șomeri provin din mediul rural și 15575 sunt din mediul urban.

Șomerii cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistrați în evidențele AMOFM Bucureşti (34.00%), urmat de cei cu studii superioare (28.18%), iar 17.88% au absolvit şcoala profesională/de arte şi meserii. Șomerii cu nivel de studii gimnaziale reprezintă 17.00% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii postliceale sunt 1.93%, iar cei cu studii primare şi fără studii, 1.01%. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 2159 persoane foarte greu ocupabile, 5034 greu ocupabile, 4388 mediu ocupabile, iar 3994 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre.

28.000 de locuri de muncă în București și în țară

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (1.888), ucenic (1.526), muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.276), agent de securitate (1.214), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.132), vânzător (845), confecţioner-asamblor articole din textile (705), manipulant mărfuri (639), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (592), lăcătuş mecanic (581), casier (561).

Angajatorii au declarat 28.023 de locuri de muncă vacante la agențiile pentru ocuparea forței de muncă. Un număr de 1.228 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 14.948 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Oferta locurilor de muncă la nivel național poate fi consultată pe site-ul ANOFM (www.anofm.ro), la secțiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante. În ceea ce privește locurile de muncă la nivel județean, aceste informații pot fi vizualizate pe pagina de internet a fiecărei agenții pentru ocuparea forței de muncă județene/municipale sau la sediul acestora.

Unde te poți angaja și cum poți obține un post?

ANOFM a publicat o listă de 7.781 de oferte de locuri de muncă și 29.548 de posturi vacante. De exemplu, din această listă de 973 de pagini, la litera A, ocupația cu cel mai mare număr de posturi vacante este de agent de securitate, cu 150 de posturi vacante. Alte exemple de joburi căutate sunt ajutor de bucătar, bonă, agent comercial și zugrav.

Pentru a putea aplica pentru unul din aceste locuri de muncă, trebuie să accesezi lista publicată pe anofm.ro și să alegi jobul care te interesează. Doar printr-un simplu click pe fiecare ocupație, îți vor fi afișate detalii despre acel post vacant, cum ar fi, angajatorul, adresa angajatorului, localitatea, numărul de telefon, termenul limită până la care poți aplica, experiența cerută de angajator, educația cerută de angajator și timpul de lucru. Tot acolo vei găsi și un câmp unde poți completa cu adresa de email.

Citește și:

Peste 28.000 de locuri de muncă disponible la nivel naţional, în iulie. Salarii mari pentru cei cu studii medii

Meseria căutată în toată România. Patronii oferă salarii de 1500 de euro net, dar nu găsesc specialiști în țară!

Sute de locuri de muncă din România vor dispărea! Meseriile cele mai afectate de noile tehnologii

Sursă foto: pexels.com

Sursă de informare: amofm.ro

Ace, cuie şi sârmă găsite în corpul unui pacient. Un medic a afirmat că în 40 de ani de practică nu a văzut aşa ceva... 5 metode distractive și ușoare de a învăța o limbă străină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x