Căutare Live

Peste o mie de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov, în prima zi de Crăciun; 726 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu

Peste o mie de solicitări s-au înregistrat în prima zi de Crăciun la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dintre acestea aproape 180 de persoane au prezentat afecţiuni digestive, iar 20 au consumat mai mult alcool şi au avut nevoie de intervenţia echipajelor medicale.

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat, joi, pentru News.ro, că 726 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu, adică foarte grave şi de cod galben.

“În ultimele 24 de ore, 1.098 de persoane au avut nevoie de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov. Dintre acestea 726 de persoane au prezentat urgenţe de cod roşu, cazuri foarte grave, şi urgenţe de cod galben. Dintre persoanele care au prezentat urgenţe, 49 de persoane se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă. Au fost 179 de persoane care au prezentat afecţiuni digestive, au fost şi 20 de persoane care au consumat mai mult alcool şi au avut nevoie de ambulanţă”, a declarat Alis Grasu.

Ea a precizat că numărul solicitărilor în prima zi de Crăciun nu a fost mai mare decât într-o zi obişnuită.

“Ne plasăm în parametri unei zile obişnuite. S-a muncit mult, au fost peste o mie de solicitări pe 24 de ore, dar în această perioadă se lucrează cu întreg efectivul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov din data 23 decembrie până în data de 3 ianuarie inclusiv nu se dau concedii de odihnă la noi, nu se dau recuperări, suntem cu toţii la serviciu tocmai pentru a ne ocupa de sănătatea populaţiei”, a explicat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.

Asistenţa medicală pentru cazurile urgente în perioada Crăciunului este asigurată, în Capitală, de nouă spitale, în timp ce Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov are program normal şi echipaje suplimentare.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov preia, la numărul 112, solicitările de la persoanele care au urgenţe medicale, în plus asigură şi eliberarea de certificate constatatoare de deces în Capitală.

Sursa : news.ro

ANSVSA face controale zilnic pe durata sărbătorilor: aproape 10.000 de maşini care transportau animale vii au fost verif... Crăciun 2019: Pompierii au gestionat peste 2.700 de situaţii de urgenţă, iar poliţiştii au intervenit la peste 6000 de e...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri