Antena Căutare

Pestera Meziad, grota omul preistoric. Una dintre cele mai interesante peșteri din Europa de Est

Lumea preistorică este dezvăluită cel mai bine în peşterile unice din ţara noastră! Un astfel de loc, despre care specialiştii spun că este unul dintre cele mai interesante din Europa de Est, este Meziad. Peştera comparată cu o catedrală gotică subterană are inclusiv urme ale omului preistoric.

Lumea preistorică este dezvăluită cel mai bine în peşterile unice din ţara noastră! Un astfel de loc, despre care specialiştii spun că este unul dintre cele mai interesante din Europa de Est, este Meziad. Peştera comparată cu o catedrală gotică subterană are inclusiv urme ale omului preistoric. Iar poveştile fascinante ale lumii cavernelor sunt de acum dezvăluite într-un tur ghidat, organizat de un arheolog.

Peştera Meziad se aflată în satul cu acelaşi nume din judeţul Bihor. Ca să ajungem aici trebuie să străbatem o potecă prin pădure. La aproape 300 de metri altitudine, ni se dezvăluie un impresionant portal, înalt de 16 metri, întocmai unei bolte de catedrală. Pe aici este intrarea în peştera aflată în Munţii Pădurea Craiului.

Bogăţia de formaţiuni care mai de care mai impresionante, spaţiile interioare generoase cu înălţimi care depăşesc 20 de metri i-au făcut pe oamenii preistorici să-şi caute aici adăpost. Despre asta va vorbi de acum un arheolog turiştilor care vor vizita grota imensă.

Atunci când peştera abia a fost reamenajată s-a descoperit un craniu vechi de aproximativ şase milenii. În plus, temutul urs de cavernă şi-a lăsat şi el amprenta.

Peștera Meziad se afla la 10 km de Roșia, unde filmam festivalul "Straița plina".Specialistii spun ca pestera Meziad este una dintre cele mai interesante din Europa de Est, cu sali imense si accesibile.

Un bebeluș de două luni a fost în stare de șoc din cauza unui vaccin! A fost nevoie de intervenţia echipajului SMURD... Carne de pasăre vopsită cu galben, vândută la marginea drumului. Ce au pățit comercianții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x