Antena Căutare

Pelerinaj Sfânta Paracsheva 2019: număr record de pelerini la Iași. Poveștile emoționante ale enoriașilor ajutați de Sfânta Bucurie

De mai bine de 36 de ore, râuri de pelerini trec prin faţa raclei Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Iaşi. Este a doua zi a celui mai mare pelerinaj din România, care are loc, an de an, în inima Moldovei. Credincioşii aşteaptă ore în şir ca să se închine celei pe care mulţi o numesc Sfânta Bucurie.

De mai bine de 36 de ore, râuri de pelerini trec prin faţa raclei Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Iaşi. Este a doua zi a celui mai mare pelerinaj din România, care are loc, an de an, în inima Moldovei. Credincioşii aşteaptă ore în şir ca să se închine celei pe care mulţi o numesc Sfânta Bucurie.

La racla Sfintei Cuvioase Parascheva toate rugăciunile se spun şoptit. Bătrâni, tineri sau copii ating Sfânta Raclă cu evlavie. Ar vrea parcă să ia cu ei ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte. Andreea a venit să se închine cu fetiţa ei, căreia i-a dat chiar numele Sfintei care a ocrotit-o.

O tânără mamaă vorbește despre minunea pe care a primit-o de la Sfânta Paracheva, după ce s-a rugat la moaștele acesteia: „O am pe Parascheva aici. E minunea Sfintei. Este! E greu de povestit. Eram insarcinată, nu ştiam că sunt însărcinată, aveam probleme foarte multe și am venit la Sfânta pe 14 octombrie stiu că m-am liniştit complet, absolut. De când a devenit mamă, se întoarce mereu la Iaşi la Sfânta Parascheva.

Unei doamne din Dambovița i se vedea pe chipul că e obosită dar în același timp se vedea o bucurie şi o împăcare, o atidutine pe care nu o poți dobândi decât în relaţie cu Sfinții.

Citește și: Cum s-a descoperit trupul Sfintei Parascheva, moartă la 27 de ani. "Luati repede moastele mele, pentru ca nu pot sa suport mirosul acestui om!"

Masă bogată la Biserica Sfânta Parascheva de la Iași

Pentru masa pelerinilor, în cantina socială de lângă Mitropolie se munceşte fără încetare de trei zile. Peste 30 de voluntari şi patru bucătărese lucrează până în toiul nopţii pentru a pregăti cele 70.000 de sarmale care le vor fi oferite credincioşilor.

Daniela participă la pregătitul sarmalelor de mai bine de 10 ani. E modul ei de a-i mulţumi Sfintei Parascheva, pentru ajutorul primit de-a lungul timpului. Daniela: „Nu simţim oboseala, în primul rând asta. Ea ne ocroteşte, ne ajută. E mâna ei aici, de aia sunt şi cele mai bune sărmăluţe la Sfânta Parascheva.”

De toate, pelerinii se vor bucura pe 14 octombrie, în ziua de hram, după slujba la care sunt aşteptaţi zeci de mii de credincioşi.

Citește și:

Breaking News: Explozie în Portul Tomis! O ambarcațiune a fost cuprinsă de flăcări- Video... Cale ferată prin curțile oamenilor. CFR anunță data limită pentru lucrările la calea ferată ce leagă centrul Bucureștiul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x