Antena Căutare

Premieră! Poliția Locală din Cluj-Napoca, dotată cu mașini electrice

Parcul auto al Poliției Locale din Cluj-Napoca s-a înnoit cu trei autoturisme electrice marca Renault Zoe, în valoare de peste 138.000 de lei fiecare.

Parcul auto al Poliției Locale din Cluj-Napoca s-a înnoit cu trei autoturisme electrice marca Renault Zoe, în valoare de peste 138.000 de lei fiecare.

Astfel, au fost înlocuite trei autoturisme vechi marca Dacia Logan, după ce acestea au îndeplinit condițiile de casare.

„Achiziția a fost posibilă prin participarea Municipiului Cluj-Napoca la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017-2019, respectiv la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic 2017-2019. Mașinile electrice au înlocuit 3 mașini care au îndeplinit condițiile de casare, astfel costurile primăriei au reprezentat diferența rezultată prin aplicarea primei de casare și a ecotichetului primit pentru cumpărarea de mașini electrice. Valoare unei mașini este de 138.330 lei fără TVA.”, a spus Dan Tarcea, viceprimarul orașului, citat de Monitorul de Cluj.

„În primul rând sunt niște mașini care nu poluează”, a spus unul dintre agenți, pentru Digi 24.

În Cluj-Napoca circulă 450 de mașini electrice și hibrid, iar toate parkingurile nou construite vor fi dotate cu stații de încărcare a autovehiculelor de acest tip. Localnicii şi turişti au la dispoziţie şi 12 autobuze electrice.

Autovehiculele electrice vin în sprijinul conceptului de „smart city”, alături de iluminatul public cu tehnologie LED, stații de încărcare a mașinilor electrice, străzi și băncuțe smart, biciclete electrice și segway. În plus, 100 de aparate de taxare a parcării, dotate cu panouri solare, vor fi instalate în Cluj.

Ultimă oră! Un elev de 12 ani a căzut de la etajul Liceului de Arte din Târgovişte... Alertă! Val de CUTREMURE în România. Seismologii au făcut un anunț ciudat: „În doar 48 de ore au apărut...”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x