Antena Căutare

Poluare masiva pe un rau din Arges dupa spargerea unei conducte de titei

Raul Cotmeana din judetul Arges a fost poluat pe o lungime de patru kilometri dupa ce o conducta de titei veche de 30 de ani s-a spart.

"Este vorba despre o poluare masiva. Este un incident grav provocat de coroziunea conductei, veche de 30 de ani. Amenda poate sa ajunga pana la 100.000 de lei pentru poluator, dar important este acum sa actionam pentru ca aceasta poluare sa aiba consecinte cat mai mici pentru mediu, flora si fauna, sa limitam proportiile ei", a spus Inspectorul sef al Garzii de Mediu Arges, Ioan Ene, conform Mediafax.

Conform acestuia, titeiul s-a raspandit rapit in apele raului si pe malurile acestuia, afectand flora si fauna.

Societatea poluatoare incearca sa opreasca prin baraje inaintarea petei de petrol in aval, fiind totodata obligata sa readuca zona afectata la stadiul initial, pe cheltuiala proprie.


Foto: earthtimes.org

Raport MAI: Coruptia, cea mai grava problema a Romaniei... Perchezitii simultane in Bucuresti, Ilfov, Giurgiu si Germania pentru prinderea unor evazionisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x