Antena Căutare

Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume. Chipul său angelic a cucerit privitorii

Portretul unei fetițe din Maramureș i-a adus un record de premii la nivel înalt unui fotograf de origine română.

picioare de copii imbraci in portul popular maramuresean la colindat
Forografia „Yelena” a cucerit privitorii din întreaga lume și deține recordul pentru cel mai premiat portert. | Shutterstock

Fotografia portret cu cele mai multe premii din lume îi aparține unui fotograf de origine română. Protagnonista, o fetiță din Maramureș a cucerit privitorii cu chipul său agelic și privirea inocentă și a reușit să doboare mia multe recorduri mondiale.

Cum arată fetița din Maramureș, protagonista celei mai premiate fotografii din lume. Cine este fotograful

Fotografia portret cu cele mai multe premii din lume este realizată de reputatul artist Kerekes István. Bărbatul, originar din Târgul Mureș a reușit să doboare chiar și un record mondial cu imaginea fetiței, realizată în 2009, transmite Digi24.ro.

Fotograful Kerekes István s-a născut în România, dar de 15 ani este s-a stabilit în Mosonmagyaróvár, Ungaria, acolo unde lucrează ca profesor de educație fizică.

Citește și: Cea mai înaltă femeie din lume a mai doborât niște recorduri! Cine e și cum arată tânăra Rumeysa Gelgi

Cu toate acestea, pasiunea lui pentru arta fotografică i-a adus multe premii în palmares și mai mult, acesta a reușit și să doboare un record cu imaginea sa realizată în Maramureș. Portertul Yelenei, fetița surprinsă pe prispa unei case a depășit așteptările tuturor, deținând recordul fotografiei cu cele mai multe premii din lume.

„Cea mai cunoscută și cea mai premiată fotografie portret poartă titlul Yelena, cu care până în prezent a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări din cele 6 continente. În baza datelor FIAP acest rezultat este un record mondial”, se arată pe pagina de Facebook a celui mai recent vernisaj al artistului care are loc la Oradea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Povestea imagini este cu atât mai specială cu cât nu a fost nimic organziat înainte. „Yelena” este o fetiță din Maramureș pe care acesta a surprins-o cu obiectivul aparatului său îb timp ce fotografia frumusețile peisajului.

Acesta a fost cucerit de chipul copilei și a hotărât să o fotografieze fără ca, însă, să se aștepte la ce a urmat apoi.

„Când am văzut-o pe această fetiţă, se legăna pe veranda casei familiei sale. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei feţei, frumuseţea şi farmecul irezistibil mi-au atras atenţia în acele momente”, şi-a descris fotograful subiectul pe site-ul său oficial.

Citește și: El este bărbatul cu 200 de tatuaje, pe care oamenii îl ocolesc pe stradă. Cum arată fața lui. „Nu sunt o persoană rea”

Potrivit sursei menționate anterior, fotografia i-a adus nu mai puțin de 600 de premii și titlul de record mondial pentru cea mai premiată fotografie din lume.

De altfel, profesorul de educație fizică are un palmares artistic impresionant. Kerekes Istvan este deținătorul a 3000 de premii obținute cu operele sale. O parte dintre acestea, „Yelena”, alături de alte 71 de lucrări care îi poartă semnătura sunt expuse zilele acestea în cadrul unei galeri din Oradea.

Care este starea de sănătate a șoferului accidentat de Culita Sterp în Cluj. Bărbatul de 32 de ani a avut nevoie de îngr... Un celebru lanț de supermarketuri retrage din magazine două sortimente de iaurt care ar putea fi contaminate cu plastic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x