Antena Căutare

Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume. Chipul său angelic a cucerit privitorii

Portretul unei fetițe din Maramureș i-a adus un record de premii la nivel înalt unui fotograf de origine română.

Forografia „Yelena” a cucerit privitorii din întreaga lume și deține recordul pentru cel mai premiat portert.

Shutterstock

Fotografia portret cu cele mai multe premii din lume îi aparține unui fotograf de origine română. Protagnonista, o fetiță din Maramureș a cucerit privitorii cu chipul său agelic și privirea inocentă și a reușit să doboare mia multe recorduri mondiale.

Cum arată fetița din Maramureș, protagonista celei mai premiate fotografii din lume. Cine este fotograful

Fotografia portret cu cele mai multe premii din lume este realizată de reputatul artist Kerekes István. Bărbatul, originar din Târgul Mureș a reușit să doboare chiar și un record mondial cu imaginea fetiței, realizată în 2009, transmite Digi24.ro.

Fotograful Kerekes István s-a născut în România, dar de 15 ani este s-a stabilit în Mosonmagyaróvár, Ungaria, acolo unde lucrează ca profesor de educație fizică.

Citește și: Cea mai înaltă femeie din lume a mai doborât niște recorduri! Cine e și cum arată tânăra Rumeysa Gelgi

Cu toate acestea, pasiunea lui pentru arta fotografică i-a adus multe premii în palmares și mai mult, acesta a reușit și să doboare un record cu imaginea sa realizată în Maramureș. Portertul Yelenei, fetița surprinsă pe prispa unei case a depășit așteptările tuturor, deținând recordul fotografiei cu cele mai multe premii din lume.

„Cea mai cunoscută și cea mai premiată fotografie portret poartă titlul Yelena, cu care până în prezent a obținut 600 de premii internaționale în 58 de țări din cele 6 continente. În baza datelor FIAP acest rezultat este un record mondial”, se arată pe pagina de Facebook a celui mai recent vernisaj al artistului care are loc la Oradea.

Povestea imagini este cu atât mai specială cu cât nu a fost nimic organziat înainte. „Yelena” este o fetiță din Maramureș pe care acesta a surprins-o cu obiectivul aparatului său îb timp ce fotografia frumusețile peisajului.

Acesta a fost cucerit de chipul copilei și a hotărât să o fotografieze fără ca, însă, să se aștepte la ce a urmat apoi.

„Când am văzut-o pe această fetiţă, se legăna pe veranda casei familiei sale. Privirea ei inocentă, unicitatea expresiei feţei, frumuseţea şi farmecul irezistibil mi-au atras atenţia în acele momente”, şi-a descris fotograful subiectul pe site-ul său oficial.

Citește și: El este bărbatul cu 200 de tatuaje, pe care oamenii îl ocolesc pe stradă. Cum arată fața lui. „Nu sunt o persoană rea”

Potrivit sursei menționate anterior, fotografia i-a adus nu mai puțin de 600 de premii și titlul de record mondial pentru cea mai premiată fotografie din lume.

De altfel, profesorul de educație fizică are un palmares artistic impresionant. Kerekes Istvan este deținătorul a 3000 de premii obținute cu operele sale. O parte dintre acestea, „Yelena”, alături de alte 71 de lucrări care îi poartă semnătura sunt expuse zilele acestea în cadrul unei galeri din Oradea.

Care este starea de sănătate a șoferului accidentat de Culita Sterp în Cluj. Bărbatul de 32 de ani a avut nevoie de îngr... Un celebru lanț de supermarketuri retrage din magazine două sortimente de iaurt care ar putea fi contaminate cu plastic...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x