Live acumFilm: Ultima reduta (SUA 2013)
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Premierul Albaniei a mulțumit personal salvatorilor din partea României! "Nimeni din această ţară nu va uita ce aţi făcut"

Premierul Albaniei a anunţat încetarea operaţiunilor de salvare în urma cutremurului care a afectat țara balcanică și a ucis 51 de persoane! Operațiunea de salvare a victimilor a durat cinci zile.

Cutremur Albania

Citește și: Operaţiunile de salvare după cutremurul din Albania s-au încheiat. Bilanţul seismului: 51 de morţi, aproximativ 2000 de răniţi

Acesta a dorit să mulțumească personal salvatorilor români, turci, francezi și italieni veniți în ajutorul autorităților albaneze.

Citește și: Cel puţin 49 de morţi, inclusiv familii întregi, în cutremurul din Albania, soldat cu mii de deplasaţi

„Prietenul adevărat este cel care este alături de tine la greu. Sunteți niște prieteni adevărați și vă garantez că nimeni din această țară nu va uita vreodată ce ați făcut. Și oricând sunteți bineveniți aici ca oaspeți de onoare”, a transmia premierul Albaniei.

România a trimis în mai puțin de 24 de ore de la dezastrul care a afectat puternic Albania, o echipă formată din 52 de pompieri care sunt special pregătiți pentru misiuni de acest gen. Aceștia au fost ajutați de patru câini, dintre care doi au fost trimiși de către Clubul Câinilor Utilitari, o asocație non-guvernamentală din România.

Citește și: Albania arată ca după război. Mii de persoane au rămas fără case! 49 de familii își plâng morții. Imagini dramatice

Situația din Albania este critică, în urma cutremurului puternic de marți și sutelor de replici. Multe clădiri pline cu oameni s-au surpat și sunt mii de sinistrați.

Recomandari