Antena Căutare

Premierul Orban, un nou avertisment: ”Riscul unui nou val epidemic este foarte mare!” De ce ar trebui prelungită starea de alertă 

Riscul unui nou val epidemic este foarte mare, în cazul în care starea de alertă nu va fi prelungită de Parlament, potrivit premierului Ludovic Orban.

Premierul Orban, un nou avertisment: ”Riscul unui nou val epidemic este foarte mare!” De ce ar trebui prelungită starea de alertă 
Premierul Orban, un nou avertisment: ”Riscul unui nou val epidemic este foarte mare!” De ce ar trebui prelungită starea de aletă

Premierul susține că starea de alertă ar trebui să fie prelungită pentru a reduce riscurile apariție unui nou val epidemic.

"Eu am convingerea că reprezentanţii cetăţenilor din Parlamentul României vor mai reflecta. Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie politică, este o decizie care trebuie luată în baza unor considerente care ţin de sănătatea publică din România”, a declarat premierul, vineri, întrebat ce se va întâmpla dacă parlamentarii vor respinge prelungirea stării de alertă.

Chinezii au mințit! Când a început, de fapt, pandemia de coronavirus! Câteva imagini din satelit i-au dat de gol! „Datele coincid cu multe căutări online pe unele cuvinte-cheie” - FOTO

De asemenea, el susține că această decizie este luată de către specialiști și are ca rol permiterea autorităților "să impună un set de reguli care nu au alt obiectiv decât protejarea sănătăţii oamenilor”.

"Din punctul de vedere al Guvernului, prelungirea stării de alertă este o necesitate, este indispensabilă pentru a putea asigura respectarea măsurilor, altfel nu vom avea pârghii. Dacă Parlamentul respinge starea de alertă, riscul unui nou val epidemic este foarte mare pentru că autorităţile vor fi lipsite de instrumente, de pârghiile legale, constituţionale de care au nevoie pentru a putea asigura respectarea regulilor”, a mai afirmat primul ministru.

Compania americană Moderna va începe în iulie faza finală a studiului clinic pentru vaccinul împotriva Covid-19

Numărul cazurilor de coronavirus a depășit 21.000 în România

Până astăzi, 12 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.404 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.445 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1380 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Anunț oficial! Românii care vin din aceste ţări nu vor mai fi izolați la domiciliu. Zborurile vor fi reluate!

În intervalul 11.06.2020 (10:00) – 12.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 11 decese (7 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Olt, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Încă un cutremur în România, în urmă cu puțin timp. Este al treilea seism produs în țară în ultimele 24 de ore ... Ce se întâmplă cu românii care produc sau vând miere cu adaosuri de zahăr. Atenție, sancțiunile sunt drastice!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x