Antena Căutare

„Se va ajunge la un milion de șomeri”. Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, despre efectele crizei declanașate de coronavirus

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a declarat vineri, la Antena 3, că s-ar putea ajunge la un milion de șomeri, până la sfârșitul crizei declanșate de pandemia de coronavirus.

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, descrie un scenariu îngrijorător. Potrivit acestuia, până la sfârșitul crizei provocate de pandemia de coronavirus, numărul șomerilor poate ajunge la un milion.

„Trebuie să ne îngrijoreze numărul mare de societăți cu capital german, italian și francez din România. Sunt țări profund afectate de coronavirus și avem multe societăți care depind de țara mamă.(...) Noi am estimat că undeva la un milion de șomeri se va ajunge în această criză.

Măsurile s-au luat cu mediul de afaceri. Am fost invitați la masa Guvernului când s-a decis acest pachet. E pe termen scurt, nu știm ce se va întâmpla pe termen lung. Există o conștientizare asupra modelelor aplicate în celelalte țări, dar trebuie să legăm de „confortul bugetar” pe care îl are România în zilele astea”, a declarat Mihai Daraban, vineri seară, la Antena 3.

Potrivit lui Daraban, s-ar putea ajunge la un milion de șomeri în doar trei luni, fără a-i lua în calcul pe românii întorși în țară din străinătate.

Ana Maria și Alex au luat coronavirus din vacanță: "Luați în serios pandemia. Nu e de glumă, trăim pe pielea noastr... Alertă în Călărași! O persoană întoarsă din Anglia nu a respectat izolarea la domiciliu. Ulterior, a fost confirmată cu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x