Antena Căutare

Președintele CJ Vaslui refuză cu vehemență masca: "Nimeni nu mă poate obliga să mă prostesc și eu"

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, refuză cu vehemență să poarte mască pe perioada stării de alertă când aceasta este impusă prin lege.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a fost avertizat, joi, de reprezentanţii PNL Vaslui cu privire la faptul că încalcă legea, după ce acesta a refuzat să poarte mască de protecţie la şedinţa ordinară a CJ, iar unii dintre consilierii PSD au procedat la fel, potrivit Agerpres.

Guvernul a aprobat măștile gratuite! Care sunt românii ce vor beneficia de acest privilegiu

De ce a refuzat să poarte mască?

"Am făcut afirmația asta foarte clară că nu voi purta mască pentru că nu am convingere că masca e vreun panaceu pentru bolile care circulă prin lumea asta. Am avut decența să păstrez distanța față de cei care purtau mască. Nu mai aduc în discuție că există propunerea ca vorbitorii care păstrează distanța de doi, trei metri, să nu poarte masca", spune Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui.

Consilierul PNL Liviu Iacob i-a reproşat lui Dumitru Buzatu că prin refuzul de a purta masca dă un exemplu nepotrivit atât consilierilor judeţeni PSD, cât şi cetăţenilor judeţului, în general.

Atenție la ce mască de protecție cumperi! Ce informații esențiale trebuie să verifici, pe etichetă

De asemenea, consilierii judeţeni liberali au invocat o dispoziţie dată chiar de preşedintele CJ Vaslui care prevede obligativitatea purtării măştii de protecţie de către angajaţii CJ şi vizitatorii care intră în instituţie.

De ce 37,3 grade? Alexandru Rafila a explicat cum a fost ales pragul și de ce este necesară verificarea temperaturii

"Eu mă simt ameninţat în momentul ăsta prin faptul că mare parte dintre dumneavoastră nu purtaţi corect măştile sau nu purtaţi deloc. (...) Este o lege care a fost votată în Parlament chiar de PSD privind obligativitatea purtării măştii şi vă rog frumos să facem o şedinţă în condiţii legale, în care toţi să ne simţim în siguranţă. (...) Sunteţi mai presus de lege? Asta e în semn de frondă sau de protest? Dacă vreţi, putem merge în faţa prefecturii, să protestăm că ne-au pus măşti", a spus Liviu Iacob.

Coronavirus în România, 22 mai 2020. Încă şapte persoane infectate cu noul coronavirus au murit, numărul total al celor ... Tu știai asta? De ce se ia temperatura la intrarea în magazine. Nelu Tătaru vine cu răspunsul: "Este un moment în c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x