Căutare Live

Preşedintele Colegiului Medicilor, apel către foștii pacienți ai chirurgului Mircea Beuran: „Să îl apere!”

Preşedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, vorbește despre cazul pacientei incendiate pe masa de operație la Spitalul Floreasca. Acesta lansează un apel către prietenii și foștii pacienți ai chirurgului, cât și un avertisment pentru „neprietenii” lui Beuran.

Preşedintele Colegiului Medicilor, apel către foștii pacienți ai chirurgului Mircea Beuran

„Asistăm zilele acestea la un asalt mediatic indecent, neprofesionist şi neinformat la adresa unuia dintre colegii noştri cu un renume profesional, care nu merită cu nimic a fi ştirbit prin dezvoltări ideatice fără legături cu relaţiile de cauzalitate, care au dus la acele întâmplări, da, adevărate”, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean.

„Mircea Beuran este un chirurg de elită”

Potrivit acestuia, Mircea Beuran vine dintr-o şcoală de un prestigiu inegalabil în chirurgia de urgenţă din România.

„Noi medicii, chirurgii, poate foştii pacienţi, dar în niciun caz politicienii noştri, ştim cine au fost aceşti mari doctori, ştim ce înseamnă, pentru chirurgia de urgenţă, şcoala medicală de la Floreasca.Ţurai, Papahagi, Soare, Bucur, Vintilă, Borş, Constantinescu, Doboşiu, Dop, Blidaru, Tiron, Popovici-Zeno, Şuteu şi mulţi alţii au făcut parte din aceeaşi şcoală, al cărei continuator este astăzi, Mircea Beuran. Înainte de a fi membru PSD sau universitar, Mircea Beuran este un chirurg de elită”, mai spune şeful Colegiului Medicilor.

Despre pacienta arsă de vie la Floreasca

„Lucrurile se petrec în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă şi în afara programului, aşa cum survin urgenţele. Titularul pacientei era dr Mircea Beuran. Faţă de urgenţa hemoragică, ameninţătoare de viaţă, echipa aflată la acel moment lângă pacientă, îşi anunţă şeful care indică reintervenţia chirugicală imediată, cu scopul salvării vieţii pacientei. Doar cei care nu au participat la astfel de evenimente nu ştiu ce înseamnă o hemoragie exteriorizată pe tubul de dren de peste 1000 de ml, asociată cu hemoragie digestivă superioară exteriorizată prin hematemeză şi melenă a pacientei operate cu puţină vreme înainte pentru o neoplazie depăşită chirurgical”, mai arată sursa citată.

Dată fiind situația, echipa chirurgicală ar fi demarat procedurile, în absența medicului Mircea Beuran, transferând pacienta la sala de operație, instalând dispozitivul operator, aseptizând câmpul cu soluție alcoolică şi începândintervenţia chirugicală, cunoscând că profesorul urma să sosească de acasă, din clipă în clipă.

„Mircea Beuran a ajuns în sala de operaţie, după ce evenimentul prejudiciabil a avut loc. Acolo găseşte o echipă traumatizată psihic de acest eveniment şi face exact ce trebuia să facă un şef în adevăratul sens al cuvântului, adică preia răspunderea asupra tuturor întâmplărilor legate de acel moment în care a fost implicată pacienta sa. A continuat şi a finalizat intervenţia de hemostază, pentru care s-a intrat în sala de operaţie, participă împreună cu echipa de plasticieni la tratamentul complicaţiei combustionale şi finalizează evenimentul prin înscrisurile din protocolul operator, asumându-şi sub semnătura proprie, tot ceea ce s-a întâmplat acolo cu bune şi cu rele, ca un bărbat şi ca un chirurg”, mai punctează preşedintele Colegiului Medicilor.

Borcean subliniază că este de datoria lui să intervină în această dezbatere, care a devenit publică, menţionând că Mircea Beuran, ca „orice om mare în profesia sa, are atât prieteni cât şi neprieteni”.

Mircea Beuran are prieteni și „neprieteni”

„Pe această cale, îi rog pe prietenii săi, pe foştii săi pacienţi să ia atitudine în apărarea lui şi îi sfătuiesc pe mai puţin prietenii săi şi pe neprietenii săi să nu se bucure. A continua astăzi o dezbatere publică, înainte de finalizarea unei anchete, va pune presiune greu de suportat pe echipa medicală, care tratează un caz de maximă greutate umană, o patologie, complicaţiile fireşti legate de aceasta, dar, mai ales legate de accidentul combustional survenit fără voia lor, dar pe care sunt obligaţi să îl trateze”, mai spune acesta.

Alexandru Cumpănașu a primit amenințări cu moartea! Mesajul terifiant publicat de unchiul Alexandrei Măceșanu: „Dacă se ... Cine este medicul care a ținut în mână, de fapt, bisturiul în timpul operației de la Spitalul Floreasca. Mircea Beuran, ...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri