Antena Căutare

Vești proaste pentru bucureșteni! Prețul călătoriei la metrou va crește din 2019, din cauza măririlor salariale obținute de sindicaliști

Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova anunţă că biletul de metrou se va scumpi din 2019, și dă vină pe creşerile salariale de 20% obţinute de sindicaliştii de la Metrorex, ce nu pot fi acoperite din bugetul companiei.

Ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova anunţă că biletul de metrou se va scumpi din 2019, și dă vină pe creşerile salariale de 20% obţinute de sindicaliştii de la Metrorex, ce nu pot fi acoperite din bugetul companiei.

Creşterile salariale obţinute de sindicatul Metrorex vor fi acoperite prin scumpirea biletelor, avertizează ministrul demisionar al Transporturilor Lucian Şova, dar admite că, pentru reechilibrarea bugetului, există soluția reinchirierii spațiilor comerciale de la metrou.

"Acest lucru este posibil dacă s-ar putea petrece repede şi nu am fi obstrucţionaţi de comercianţii actuali, care nu plătesc chirie. Ce câştigă Metrorex din închirierea spaţiilor va contribui la echilibrarea bugetului companiei, astfel încât influenţa majorărilor salariale să nu fie semnificativă sau poate chiar deloc să nu fie transmisă în preţul biletelor de călătorie", a adăugat Şova.

Salariaţii de la metrou vor primi o majorare salarială de 20%, după ce administraţia şi sindicatul au încheiat Contractul Colectiv de Muncă 2018-2019.

”Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părţile convenind o mărire salarială de 20%. Noul Contract Colectiv de Muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă pe 5 decembrie 2018 pentru a intra în vigoare”, preciza Metrorex într-un comunicat.

Sindicatul Liber Metrou (USLM) a declanşat, în luna noiembrie, o grevă de avertisment, ameninţând ulterior că va fi declanşată şi o grevă generală, care nu a mai avut loc.

Sindicaliştii au solicitat, iniţial, majorări salariale de peste 40%, iar negocierile au continuat pentru o creştere de 20%.

Incendiu puternic într-un bloc din Filiași! O persoană a murit, iar alte trei au ajuns la spital!... Mai multe beneficii pentru salariați! Schimbări privind acordarea tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x