Antena Căutare

Prețul unei călătorii cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul s-ar putea dubla. Directorul general al STB: ”E rușinos că în Craiova o călorie costă 2,5 lei. Aici e 1,3 de 10 ani!”

Prețul unei călătorii cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul în București s-ar putea dubla în perioada următoare, întrucât directorul general al Societății de Transport București a dezvăluit că tariful ar putea crește la 2,5 lei per călătorie, după 11 ani în care n-a fost modificat. 

Prețul unei călătorii cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul s-ar putea dubla. Directorul general al STB: ”E rușinos că în Craiova o călorie costă 2,5 lei. Aici e 1,3 de 10 ani!”
Prețul unei călătorii cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul s-ar putea dubla

Andrei Creci, directorul general al STB, a declarat că majorarea titlului de călătorie la 2,5 lei ar putea crește veniturile lunare ale societății cu 6-7 milioane de lei.

”Noi am solicitat deja şi sper să se majoreze anul acesta, pentru că de 11 ani suntem la acelaşi tarif de 1,3 lei. E ruşinos că în alte oraşe din ţară, nu în Cluj sau în Oradea, ci în Craiova, este 2,5 lei. Dacă se va majora la 2,5 lei titlul de călătorie, cât cred eu că se va face şi sper că se va face, veniturile noastre lunare cresc cu 6-7 milioane de lei. Există şi posibilitatea transportului gratuit total, dar părerea mea este că efortul Primăriei ar creşte nejustificat şi, paradoxal, s-ar constata şi o scădere a calităţii serviciului. Sunt oraşe în Europa, cum e Talin din Estonia, unde transportul public este gratuit. Pe de altă parte, Londra are 27 de operatori publici şi privaţi, iar societatea de transport din Paris a câştigat unele rute la Londra.”, a delcarat directorul general al STB, în cadrul unui interviu pentru Agerpres.

Directorul general al STB a mai vorbit în interviu despre planul de investiţii pentru 2020, care vizează, printre altele, achiziţionarea a 40 de tramvaie de 18 metri, în contextul unui deficit acut de astfel de mijloace de transport la nivelul Capitalei, despre producţia de tramvaie la Uzinele URAC, dar şi despre transformarea unor autobuze vechi de 15 ani, în autobuze Euro 6, pe gaz natural comprimat, care vor avea un "consum mult mai mic şi noxe mult mai puţine".

De asemenea, el a dezvăluit că în aproximativ două săptămâni tramvaiul 41 își va putea relua circulația pe două fire: ”Ne-am fi dorit ca până la 1 februarie să începem să circulăm pe ambele sensuri, pe Podul Grant, dar din păcate nu s-a putut. Cred că în cel mult două săptămâni se va merge pe două fire. Linia 41 a fost gâtuită în trei locuri, de lucrări care nu au fost derulate de STB. Au fost lucrările la Podul Ciurel, reabilitarea podului Grant şi staţia de metrou de la Drumul Taberei. PMB a vorbit cu constructorul ca să fie făcute în acelaşi timp în aşa fel încât linia 41 să nu fie suspendată decât o lună şi jumătate, în vara anului trecut. Acum mergem la paletă pe podul Grant, pe o singură linie, dar sperăm să revenim curând pe două linii. Sunt 22 de peroane pe linia lui 41 care trebuie modernizate. Avem şase până acum, iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2020. Când se vor muta lucrările la Podul Grant pe sensul celălalt, circulaţia tramvaielor pe linia 41 nu va mai fi întreruptă total, ci se va merge din nou pe o singură linie.”, a mai spus el.

Pompierii au intervenit în zece localităţi din opt judeţe, în urma fenomenelor de vreme rea... Un incendiu violent a izbucnit la Primăria Ștei, Județul Bihor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x