Antena Căutare

România, campioană la scumpiri. Prețurile acestor alimente au explodat în 2019

Scump este cuvântul care ne trece tot mai des prin minte când mergem la cumpărături. Că viaţa a devenit mai costisitoare se vede în magazin, la piaţă sau la benzinărie. Preţurile au crescut peste tot, în ultimul an, confirmă Institutul Naţional de Statistică.

Din păcate, cel mai mult s-au scumpit produsele pe care le cumpărăm cel mai des şi de care avem cea mai mare nevoie. Raportat la luna decembrie 2018, cel mai mult a crescut preţul la citrice, cu 25%, dar şi celelalte fructe costă mai mult cu 16%. Cartofii, campioni absoluţi la scumpiri în ultimii ani, costă cu 19% mai mult decât anul trecut. Iar lista continuă cu produsele de bază: făina, carnea sau brânza. Viciile sunt şi ele tot mai costisitoare.

Ţigările, spre exemplu, s-au scumpit, într-un an, cu 7,6%. De asemenea, ne costă mai mult şi să vorbim la telefon. Factura a crescut cu 5,9%. Să nu uităm nici de utilităţi, pentru că aceste tarife influenţează toată producţia din România.

Preţurile benzinei şi motorinei au crescut cu 5,2%, arată datele INS. Au crescut şi tarifele la utilităţi: la apă, curent şi căldură.

Totuşi, sunt şi produse care s-au ieftinit. Cele mai mari reduceri sunt la biletele de avion, care costă cu 20% mai puţin faţă de anul trecut. Preţul ouălor şi cel al gazelor au scăzut cu câteva procente. Inflaţia a ajuns în octombrie anul acesta la 3,4%.

Patronii nu vor angajați bătrâni, chiar dacă statul oferă bani celor care angajează persoane mai vârstnice... Medicul din Timișoara acuzat că și-a bătut fiul pentru notele mici de la școală a fost reținut. Copilul a fost snopit în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x