Antena Căutare

Previzuni imobiliare. Când vine următoarea criză imobiliară?

Previziuni imobiliare. Specialistii in imobiliare au anunturi sumbre pentru urmatorii doi ani. Cand vine urmatoarea criza imobiliara.

Previziuni imobiliare. Specialiștii în imobiliare au anunțuri sumbre pentru următorii doi ani. Când vine următoarea criză imobiliară.

Previziuni imobiliare. Cauzele scumpirilor imobiliare

Ținând cont de faptul că indicele ROBOR s-a triplat în 2018 față de 2017, creditele sunt mult mai scumpe. Specialiștii prevăd că, cel puțin în următorii doi ani, creditele vor deveni tot mai greu de obținut, lucru ce va îngreuna achiziția de noi imobile.

Totodată, rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna mai 2018 la 5,41%, cel mai înalt nivel din februarie 2013.

Drept urmare, şi preţurile materialelor de construcţie s-au majorat: cu peste 30%, arată Asociaţia. „În ultimele câteva luni am văzut o creştere dramatică a preţurilor pentru materialele de construcţie de bază precum cimentul, fierul beton sau chiar tabla. Majorări similare se anunţă de-a lungul tuturor tipurilor de materiale, de la finisaje, la instalaţii. Finisajele se vor scumpi cu aproximativ 20% iar instalaţiile şi celelalte tipuri de materiale cu 15-20%”, avertizează Ivan Bogdan Cosmin, secretar general al ADIRU.

Şi creşterea salariului minim a dus la o creştere de 25-30% a costului forţei de muncă, iar mâna de lucru calificată a devenit o raritate, mai atrage atenţia Asociaţia.

Un alt aspect de luat în calcul este creşterea euro. Dacă majoritatea creditelor pentru achiziţia de locuinţe se dau în lei, cele nou-construite au preţurile în euro, astfel încât cumpărătorii trebuie să scoată mai mult din buzunar pentru a suporta diferenţa de curs valutar. (adevărul.ro)

Află cum poți achiziționa două apartamente la preț de unul!

Previziuni imobiliare. Criză imobiliară în 2019-2020?

Potrivit Saxo Bank riscul unei crize financiare este inerent, aceasta s-ar putea întâmpla în anul 2019 sau 2020. Economistul Christopher Dembik spune că: „Sunt 100% sigur că va fi o criză mai mare decât precedenta”. El este de părere că în contextul în care toate guvernele sunt mai mult sau mai puţin protecţioniste, naţionaliste, există posibilitatea ca la alegerile europene de anul viitor să existe riscul unei majorităţi eurosceptice, lucru pe care îl percepe extrem de negativ.

Evaluare Națională 2019 clasele 2, 4 și 6. Data când se dau examenele! Anunț oficial!... București 2018. Restricții de trafic miercuri și joi în capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x