Antena Căutare

Primaria Capitalei vrea statie de metrou cu stadion deasupra. Costul? 900 milioane de lei

Atentie se inchid usile! Urmeaza statia Bucurestii Noi, cu stadionul pe partea stanga. Ati auzit bine. O statie de metrou cu stadion deasupra. Este un proiect lansat in dezbatere publica de Primaria Capitalei. Doua noi statii de metrou vor aparea in cartierul Bucurestii Noi. Si asta nu e tot. Pe malul lacului Straulesti s-ar putea amenaja o baza de agrement.

Lucrarile la extinderea magistralei de metrou din Bucurestii Noi au inceput deja. Cea mai mare desfasurare de forte va fi chiar pe malul lacului Straulesti. Aici s-ar putea ridica un depou unic in Capitala.

Fosta baza sportiva unde in anii 80 au fost depozitate placile de marmura folosite la ridicarea Casei Poporului va fi readusa la viata o data cu prelungirea magistralei 4 de metrou. Aici la suprafata va fi ridicat un stadion, iar sub el va fi depoul garniturile de metrou.

Viitorul depou va fi amplasat sub baza sportiva adiacenta lacului. Baza sportiva urmeaza sa fie refacuta pe capacul depoului de metrou. Pana la depou, vor fi insa doua noi statii de metrou: Laminorului si Lac Straulesti.

Planurile municipalitatii sunt, insa, si mai mari. O baza de agrement va fi amenajata pe malul lacului, iar langa depou ar putea fi ridicata o parcare supraetajata care va deservi viitoarea zona metropolitana a Capitalei.

De inceput, incepe, dar cand se termina? N-avem nici o garantie.

Lucrarile care vor da putin peste cap traficul in zona ar trebui sa dureze 30 de luni, iar suma cheltuita din bugetul statului se ridica la aproape 900 de milioane de lei.

Avionul prezidential, un Boeing 707, va fi transformat intr-o cisterna aeriana... COD PORTOCALIU de VISCOL in sapte judete din tara, valabil din aceasta noapte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x