Antena Căutare

Primaria muta Bulevardul Unirii. Vezi proiectul!

Primaria Capitalei vrea sa “mute” Bulevardul Unirii, mai exact zona dintre Piata Unirii si Palatul Parlamentului, dedicand-o pietonilor.

"Mutam Bulevardul Unirii de pe centru pe margine. Zona centrala, unde acum circula masinile va deveni pietonala, iar masinile vor circula pe laterale, unde sunt acum trotuarele"


Astfel, zona destinata astazi soferilor va deveni spatiu de promenada pentru pietoni, iar Piata Constitutiei se transforma in spatiu pentru spectacole cu parcare subterana.

Potrivit strategiei propuse de arhitecti "strazile si bulevardele din zona centrala trebuie sa aiba un rol in sustinerea vietii urbane si nu pentru tranzit". Astfel, zona fantanilor arteziene, de la Piata Unirii la Piata Constitutiei va fi transformata in zona strict pietonala.

Piata Constitutiei va fi transformata in spatiu pentru spectacole, cu infrastuctura necesara pentru astfel de functiuni. In plus, sub piata va fi construita o parcare subterana cu 869 de locuri de parcare.

Foto: Intact Images

VIDEO! Un elev de 17 ani s-a sinucis in camera de camin... UPDATE! Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, ramane in arest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x