Antena Căutare

Primele imagini de la înmormântarea lui Papa Benedict al XVI-lea. Motivul pt care sunt folosite trei sicrie și ce reprezintă

Fostul Papă Benedict al XVI-lea a murit pe 31 decembrie 2022 la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, la vârsta de 95 de ani. Mii de oameni l-au condus joi pe ultimul drum, într-o ceremonie prezidată de Papa Francisc, eveniment fără precedent în istoria Bisericii Catolice.

Papa Benedict al XVI-lea a fost înmormântat astăzi, într-o ceremonie care a avut loc în Piața Sfântul Petru de la Vatican, unde au fost prezenți zeci de mii de credincioși.

Profimedia

Funeraliile publice ale fostului papă Benedict al XVI-lea s-au încheiat. Mii de oameni s-au strâns joi, încă din cursul nopţii în Piaţa San Pietro din Roma pentru a participa la funeraliile fostului papă, un erou pentru conservatorii romano-catolici care, după ce a luat lumea prin surprindere când şi-a anunţat demisia, în urmă cu aproape un deceniu. Acesta a murit sâmbătă, în ultima zi a anului 2022, la vârsta de 95 de ani, transmite News.ro.

Primele imagini de la înmormântarea lui Papa Benedict al XVI-lea. Ceremonia, prezidată de Papa Francisc

Sfânta Liturghie pentru odihna Papei emerit Benedict al XVI-lea a început la ora locală 9:30 (10:30, ora României), în Piaţa Sfântul Petru. Ceremonia funerară a fost prezidată de Papa, care și-a făcut apariția într-un cărucior cu rotile, spre îngrijoarea celor prezenți, iar slujba a început cu intonarea Requiemului.

În sunetul clopotelor, sicriul cu trupul neînsuflețit a fost scos din Bazilica pe umerii a 12 persoane, care l-au aşezat apoi în faţa miilor de credincioşi adunaţi în piaţă pentru funeralii.

Într-o linişte desăvârşită, cei adunaţi la căpătâiul papei defunct au ascultat citirea Evangheliei după Sfântul Luca, în care Isus îi spune hoţului: „Astăzi, împreună cu mine, vei fi în Paradis”.

În omilia sa, Papa Francisc i-a adus un ultim omagiu predecesorului său: „Să încredinţăm spiritul lui Benedict cu recunoştinţă, cu aceeaşi încredere cu care Isus a spus pe cruce: „Tată, în mâinile tale îmi încredinţez spiritul”, potrivit sursei menționate anterior.

Zeci de preoţi îmbrăcaţi în alb au păşit în Piaţa Sfântul Petru pentru a le da celor din public pâine şi vin - așa cum spune tradiția - care reprezintă trupul şi sângele lui Iisus Hristos.

Citește și: Fostul papă Benedict al XVI-lea le-a cerut iertare tuturor celor cărora „le-a făcut rău”, în testamentul său spiritual

Sicriul de chiparos cu trupul Papei Benedict al XVI-lea a fost apoi transportat înapoi în Bazilica Sfântul Petru, unde va fi depus în cripta subterană. Înainte, Papa şi-a plecat capul pentru a da o ultimă binecuvântare trupul neînsuflețit.

Motivul pt care sunt folosite trei sicrie la înmormântarea Papei Benedict al XVI-lea și ce se pune în fiecare

Însă un alt detaliu mai puțin cunoscut le-a atras atenția internauților. Se pare că deși cei prezenți au văzut sicriul în care își doarme acum somnul de veci Papa Benedict al XVI-lea, aceasta nu era unul singur, ci sunt trei. Iată care este explicația.

Potrivit tradiției, trupul neînsuflețit al „Papei emerit” este așezat în trei sicrie separate, care intră unul în celălalt. Primul este cel de lemn de chiparos, care la rândul său este pus într-un sicriu de zinc și apoi într-un al doilea sicriu de lemn, potrivit as.com.

Aici se află, de asemenea, o relatare scrisă a papalității sale istorice, monedele bătute în timpul pontificatului său și stola pallium, veșmântul religios purtat de acesta peste roba papei.

Ulterior, acest sarcofag este introdus într-unul metalic. După așezarea unei benzi cu sigiliile oficiale pe primul sicriu, acesta este pus în ced de-al doilea, care la rândul său este sigilat și sudat.

În final, catafalcul dublu este așezat într-un sicriu de lemn, iar acesta este introdus în Grotele Vaticanului. Toate acestea au loc astăzi, chiar după slujba de liturghie.

Citește și: De ce Papa Francisc a început să plângă în timpul unei rugăciuni | VIDEO. Suveranul Pontif avea vocea sugrumată de emoţie

Rezultate Loto 5 ianuarie 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Ce se întâmplă dacă o rostești...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x