Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

BAC 2015: Primele incidente de la examenul de bacalureat: Motivul incredibil pentru care un elev a fost eliminat

Un elev din judeţul Dolj a fost eliminat, marţi, de la examenul de Bacalaureat după ce i-a sunat telefonul mobil în timp ce se afla în sala de examen.

Un elev din judeţul Dolj a fost eliminat, marţi, de la examenul de Bacalaureat după ce i-a sunat telefonul mobil în timp ce se afla în sala de examen.

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, acesta este singurul incident petrecut în Dolj în cele două zile ale probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A, care se derulează în 43 de centre de evaluare şi la care s-au înscris 4.756 de candidaţi.

"Până la această oră am înregistrat o singură situaţie deosebită: în centrul de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale de la Liceul cu Program Sportiv 'Petrache Trişcu' din Craiova, a fost eliminat din examen un elev pe motiv că i-a sunat telefonul mobil pe care îl avea la el în momentul în care se afla în sala de examen. Conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat, Comisia de Bacalaureat de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale de la Liceul cu Program Sportiv 'Petrache Trişcu', a hotărât eliminarea din examen a elevului cu interdicţia de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Mihăiţă Stoica.

Recomandari