Antena Căutare

Prințul Charles, vizită în România. Cu cine se întâlnește moştenitorul coroanei britanice

Prinţul Charles al Marii Britanii are în planul vizitei în România întâlniri cu președintele Klaus Iohannisla Palatul Cotroceni, şi cu Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, la Palatul Elisabeta.

Colaj cu Prințul Charles Galerie
Ce program are Prințul Charles, pentru vizita sa în România | gettyimages.com

Prințul Charles face o vizită în România miercuri, 25 mai 2022. Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Consort s-au pregătit să-l primească la Palatul Elisabeta, potrivit Biroului de presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe prințul Charles, potrivit news.ro.

Ce vizite are programate Prințul Charles în România

Tot miercuri, Prințul Charles vizitează centrul pentru refugiaţi ucraineni organizat la Romexpo, unde va fi însoţit de Majestatea Sa Margareta.

Moştenitorul coroanei britanice este prezent, din 1998 încoace, aproape în fiecare an în ţara noastră, iar în Marea Britanie, Familia Regală a României participă anual la vizite publice sau oficiale.

Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales deţine două proprietăţi în România: una în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi o alta în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Ce a discutat Prinul Charles cu Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a discutat cu Prințul Charles proiecte de educație privind schimbările climatice și despre situația din Ucraina.

”Președintele României a apreciat dedicarea și implicarea Alteței Sale Regale în promovarea biodiversității și a mediului rural românesc, precum și în activități caritabile în țara noastră. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a discutat cu ASR Prințul de Wales despre soluții pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice și pentru conservarea biodiversității, aplicabile în România, Regatul Unit și la nivel internațional, subliniind angajamentul țării noastre în a atinge obiectivele europene în materie de schimbări climatice.

Președintele României a subliniat că finanțarea proiectelor verzi, inclusiv împădurirea terenurilor degradate și reconstrucția de habitate, sunt priorități prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, cu alocări financiare substanțiale.

Președintele Klaus Iohannis și ASR Prințul de Wales au discutat, de asemenea, despre oportunitatea dezvoltării unor proiecte educaționale privind schimbările climatice, menite a crește gradul de conștientizare, dar și pentru a pregăti tinerele generații pentru locurile de muncă verzi, disponibile pe piața muncii, capabile să genereze creștere economică sustenabilă”, a transmis Administrația Prezidențială, după vizita Prințului Charles la Cotroceni.

Lucruri pe care Prințul Charles nu are voie să le facă

Prințul Charles, fiul Reginei Elisabeta a II-a, a avut dintotdeauna un protocol strict de urmat.

Nu are voie să voteze

Prințul Charles nu a votat niciodată. Spre deosebire de alți lidri politici și membrii ai familiei regale a Marii Britanii, Prințul Charles nu a avut niciodată voie să voteze sau să își exprime preferințele politice. Chiar dacă nu e o lege care îi interzice acest lucru, este mai mult o convenție stabilită de Regina Elisabeta a II-a, potrivit The List.

Citește și: Ce nou scandal pândește Casa Regală Britanică, la scurt timp după cel de pedofilie în care a fost implicat Prințul Andrew

Cu toate acestea, nurorile Prințului Charles, Kate Middleton și Meghan Markle au votat înainte de a deveni membre ale familiei regale.

Chiar dacă Prințul Charles nu și-a exprimat niciodată favoritismul pentru unul dintre partidele politice, mulți au considerat că el nu e netru, așa cum ar trebui să fie, pentru a susținut mai multe cauze politice până acum.

Nu are voie să dea autografe sau să facă selfie-uri cu fanii

O altă regulă pe care Prințul Charles trebuie să o respecte e legată de admiratorii săi. Prințul Charles nu are voie să dea autografe sau să facă selfie-uri cu fanii săi.

Deși are voie să stea de vorbă cu admiratorii săi, să îi salute și să le permită acestora să îi facă o poză, Prințul Charles nu are voie să facă selfie-uri. Dacă uneori membrii familiei regale au voie să semneze anumite cărți, documente oficiale sau felicitări, ei nu vor avea niciodată voie să dea autografe.

Nu are voie să mănânce usturoi sau fructe de mare

Chiar dacă pentru oamenii de rând acesta poate fi un lucru banal, Prințul Charles nu are voie să mănânce anumite alimente. Prințul Charles și Ducesa de Cornwall, Camilla, nu au voie să mănânce usturoi sau fructe de mare când sunt în vizite oficiale. Motivul ar fi că aceste alimente ar putea provoca indigestii grave celor doi membrii ai familiei regale. De asemenea, Prințul Charles i-a rugat pe bucătarii săi să nu gătească niciodată foire gras.

Nu are voie să joace Monopoly

Regina Elisabeta a II-a le-a interzis copiilor ei, Prințului Charles, Prințesei Anne, Prințului Andrew și Prințului Edward să joace Monopoly. Motivul este faptul că aceștia sunt firi extrem de competitive și ajunge să se certe din cauza jocului.

Citește și: Cum și când s-au îmbunătățit relațiile dintre Camilla și Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Nu are voie să îți arate afecțiune în public

Prințul Charles și soția sa, Camilla, merg adesea în vizite oficiale. Deși de multe ori sunt zâmbitori și poate chiar se țin de braț, cei doi nu au voie să își arate afecțiunea mai mult decât ar trebui. De exemplu, ei nu au voie să se îmbrățișeze sau să se sărute în public.

Cum pot politicienii precum Piedone să posteze mesaje pe rețelele sociale din închisoare, deși gadget-urile sunt interzi... Monica Pop, semnal de alarmă privind ochelarii de soare: "Ne facem rău singuri! E o gafă monumentală!". Ce sfa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x