Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Eliberarea lui Gheorghe Dincă, la un pas să devină realitate. Ce au mai descoperit anchetatorii la expertiza butoiului din casa din Caracal

Ancheta în cazul Caracal ia o turnură neobișnuită, asta pentru că oamenii legii nu reușesc să dea de urma cadavre ale celor două fete dispărute, despre care Gheorghe Dincă susține că le-ar fi omorât. Astfel, procedura judiciară a fost viciată în cazul Caracal, iar Dincă ar putea fi eliberat. 

Gheorghe Dincă ar putea să fie eliberat

Expertiza efectuată de specialiștii de la Măgurele a arătat că în butoiul lui Gheorghe Dincă au fost arse două cadavre, însă pentru că procedura judiciară a fost viciată, acest lucru ar putea duce la eliberarea criminalului din Caracal.

Potrivit romaniatv.net, rezultatul expertizei a fost confirmat și de avocatul familiei Alexandrei. Aurel Moldovan susține însă că procedura judiciară a fost viciată, iar acest fapt ar putea duce la eliberarea lui Gheorghe Dincă.

Citește și:Cazul Caracal: Descoperire scandaloasă pe Facebook despre Luiza Melencu! Ce s-a aflat

"Butoiul metalic era fabricat din aliaj de fier, urme de mangan, prezenta un mare grad de uzură, era acoperit de rugină, iar pe suprafaţa acestuia s-au identificat urme de acizi graşi, textile, fire de păr canin şi materie care conţine zinc, fier, calciu, titan şi urme de ser de acizi grasi, urme de grăsime care puteau avea provenienţă animală sau umană. Din analizarea compoziţiei chimice a fragmentelor osoase, s-a stabilit că oasele găsite în butoi au ars la o temperatură cuprinsă între 600 si 1000 de grade Celsius, oasele de la lizieră până la 800 grade Celsius. Pe oasele din butoi si liziera au fost identificate elemente de polietilena, vaselina şi lemn ars ceea ce a dus la concluzia că arderea lor s-a produs în acelasi butoi. (...) Cenusa găsită în butoi şi cea găsită în liziera prezinta compozitii asemanatoare. Pe fragmentele osoase ridicate din butoi si liziera s-au identificat elemente chimice identice ceea ce face ca specialiştii să concluzioneze că arderea s-a produs în acelaşi loc, adică în butoiul expertizat din curtea lui Dincă", a declarat jurnalistul Adina Anghelescu, la România TV.

Avocații familiilor Melencu și Măceșanu nu cunosc date despre expertiză

Avocații familiilor Luizei și Alexandrei au declarat că nu au știut despre această expertiză și invocă erori de procedură care ar putea chiar să-l pună pe Gheorghe Dincă în libertate, mai scrie sursa citată.

Citește și:

Cazul Caracal: Mama Luizei Melencu i-a declarat război lui Alexandru Cumpănașu! Detaliul ce schimbă totul

"Am aflat despre această expertiză când am studiat ultima dată dosarul, noi trebuia să fim chemaţi înainte să dispună efectuarea expertizei", a declarat avocatul Aurel Moldovan.

Recomandari