Antena Căutare

Producția agricolă, îngropată de ger și ninsori. Care sunt culturile aflate în pericol

Culturile agricole riscă să fie puternic afectate de rabufnirea iernii din ultimele zile. După o iarnă cu temperaturi ridicate pentru acest sezon, gerul pune în pericol culturile de primavară.

Culturile agricole riscă să fie puternic afectate de răbufnirea iernii din ultimele zile. După un sezon cu temperaturi ridicate pentru acest sezon, gerul pune în pericol culturile de primavară.

Producția de pomi fructiferi poate scădea semnificativ, dacă temperaturile continuă să rămână la fel de scăzute. Gerul poate ataca și rapița, vița de vie și grâul, ce trec prin niște șocuri termice extrem de puternice.

Vântul a suflat cu peste 50 de kilometri pe oră și a spulberat zăpada de pe câmp, care, ne spun specialiștii, ar fi putut proteja culturile de grâu împotriva frigului aspru.

Rapița și vița de vie ar putea fi și ele serios afectate, în special soiurile străine. Dacă temperaturile vor scădea mai mult, în pericol sunt și cireșii, caișii și piersicii.

Abia peste o săptămână, când sunt anunțate temperaturi normale pentru această perioadă, agricultorii vor putea estima pierderile.

VREMEA blochează România! INFOTRAFIC. Cele mai AFECTATE zone... CALENDAR ORTODOX.1 MARTIE. Cea care a renunțat la DESFRÂU pentru Dumnezeu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x