Antena Căutare

Profesori condamnați la închisoare pentru note fictive trecute în catalog! Ce le făceau aceștia elevilor este scandalos!

La un liceu din Neamț. mai mulți profesori au fost condamnați la închisoare cu suspendare fiind bănuiți că modificau notele în catalog, absențele sau nu îi notau pe elevi.

Profesori condamnați la închisoare pentru note fictive trecute în catalog! Ce le făceau aceștia elevilor este scandalos!
Note catalog

Printr-o sentinta pronuntata de Judecatoria Roman, 12 profesori de la Liceul "Ion Ionescu de la Brad" din judetul Neamt au fost condamnati la un an si trei luni de inchisoare cu suspendare pentru fals intelectual in forma continuata, dupa ce au trecut in cataloage note fictive si nu au semnalat toate absentele unor elevi de la seral. In acelasi dosar a mai fost condamnata si secretara liceului, care a semnat o cerere in numele unei eleve, relateaza Mediafax.

Marturiile profesorilor din timpul judecatii sunt foarte asemanatoare, cei mai multi declarând ca nu sunt vinovati, ca nu i-au notat pe elevi fara ca acestia sa fie prezenti la ore si ca notele si absentele erau trecute initial intr-un carnet sau pe foi, iar mai apoi in catalog.

Singurul lucru care difera de la un profesor la altul este metoda de evaluare. Spre exemplu, profesoara de limba engleza a spus ca isi asculta elevii, ca le dadea teste si referate sau proiecte de echipa.

"Indiferent de modalitatea in care nota elevii, acorda note doar celor care erau prezenti la ore, cu precizarea ca notele si absentele nu erau trecute cu operativitate in catalog deoarece nu reusea (...) la fiecare ora de curs. (...) Acestea (...) evidentiate intr-un caiet personal pe care sunt obligati sa il tina conform regulamentului. in prima faza nota absentele in acest caiet si datorita faptului ca prindea catalogul mai rar, nu reusea sa se incadreze inainte de perioada de raportare a absentelor la ISJ. in aceste conditii nu mai reusea sa treaca toate absentele, acestea fiind evidentiate in catalog doar partial", se arata in motivarea instantei.

Profesoara a declarat in instanta ca nu mai poate dovedi ca elevii au fost prezenti la ore si ca au dat lucrari sau au predat proiecte, pentru ca acestea ar fi fost distruse de soareci.

"Au existat situatii in care absentele (..) din caietul personal nu mai erau trecute in catalog, deoarece intre timp elevul le motiva. Nu exista in regulament obligatia de a pastra testele, referatele sau proiectele, ci doar tezele pe o perioada de un an. A pastrat o perioada de timp intr-un dulap lucrarile si proiectele, dar acestea i-au fost deteriorate de soareci. Inculpata si-a exprimat consimtamântul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii in eventualitatea retinerii vinovatiei", se arata in motivare.

(Sursa: portalinvatamant.ro)

Un adolescent a fost spulberat de o maşină după ce a traversat strada. Ce greșeală fatală a făcut... Veşti rele pentru bugetari! Premierul anunţă disponibilizări, iar guvernatorul BNR susţine varianta îngheţării salariilo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x