Antena Căutare

Prognoza meteo ANM pentru luna iunie 2022. Cum va fi vremea la începutul primei luni de vară

Prima lună calendaristică de vară este caracterizată, în general, printr-o alternanţă a zilelor însorite şi călduroase cu cele ploioase şi reci, conform caracterizării climatice publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a lunii iunie.

colaj de fotografii cu cer, termometru care indica gradele de temperatura din luna iunie
Meteorologii anunță vreme foarte caldă pe tot parcursul lunii iulie, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, dar și cu invervale de ploi în unele regiuni ale țării. | shutterstock

Pe de altă parte, în perioadele ploioase, într-un interval scurt, de câteva ore, aversele pot aduce cantităţi de precipitaţii ce depăşesc cantităţile medii lunare.

Meteorologii anunță vreme foarte caldă la începutul lunii iunie, cu temperaturi specifice acestei perioade, dar și cu invervale de ploi în unele regiuni ale țării.

Prognoza meteo ANM pentru luna iunie. Cum va fi vremea la începutul primie luni de vară

Luna iunie debutează pe de altă parte cu o vreme extrem de frumoasă. Potrivit prognozei meteo publicate de ANM pentru perioada 30 mai – 6 iunie, în acest interval, mediile temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale acestei perioade.

Totodată, meteorologii anunță că în regiunile vestice și sud-vestice, este posibil ca valorile termice să fie chiar și mai ridicate. În ceea ce privește eventualele ploi, potrivit prognozei ANM, în intervalul menționat, cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale. Totuși, există posibilitatea unui excedent local în regiunile sudice și la munte, mai precizează ANM.

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestui interval, mai ales în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate
regiunile.

Alertă ANM! Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină în luna mai

După vremea calduroasă și temperaturile ridicate din zilele precedente, meteorologii au anunțat o avertizare de ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină pentru mai multe zone ale țării.

Administrația Națională de Meteorologie a emis codul galben de vreme severă în intervalul 10 mai, ora 13.00 - 10 mai, ora 21.00.

Conform informațiilor oferite de meteoromania.ro, se vor semnala ploi cu carcater torențial, fenomene electrice, intensificări ale vântului și grindină în următoarele zone din România: Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali.

Instabilitatea atmosferică își va face simțită prezența în regiunile menționate mai sus. Se vor înregistra și cantități semnificative de apă ce vor depăș 20 - 30 de litri pe metru pătrat.

„Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu precădere în sud-est și centru.”, au mai anunțat meteorologii, potrivit sursei citate mai sus.

Rabla Pentru Electrocasnice 2022. Când încep înscrierile pentru program și cu ce noutăți vine noua ediție... Creștere record! Rata inflației a depășit 13% în România. Când poate să descrească potrivit anunțului BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x