Antena Căutare

Prognoza meteo| Martie, aprilie, mai 2018. În ce zone ale țării vom simți primăvara cu adevărat

Meteorologii au precizat cum va fi vremea în primăvara anului 2018. Conform estimărilor făcute de  Administrația Națională de Meteorologie (ANM), ne așteaptă 3 luni cu precipitații semnificative. În luna mai va ploua cel mai mult.

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în primăvara anului 2018. Conform estimărilor făcute de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), ne așteaptă 3 luni cu precipitații semnificative. În luna mai va ploua cel mai mult.

Prognoza meteo, luna martie

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică în sudul, sud-estul și local în vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului. Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării. Temperatura maximă va fi de 7 grade și se va înregistra în Oltenia și în Banat.

Prognoza meteo, luna aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice și estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul țării. Precipitațiile totale lunare vor fi, în general, peste media normală. Temperatura maximă va urca la 12 grade și locuitorii din Banat, Oltenia și Muntenia se vor bucura de ea.

Prognoza meteo, luna mai

Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și local în vest și sub normal în celelalte zone. Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă în sud-estul țării și local în sud și est și vor avea o tendință spre excedent în rest. În luna aprilie, tot în Oltenia, Muntenia și Banat va fi temperatura cea mai ridicată în termometre, și anume 18 grade.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Foto: Pexels

Prognoza METEO, 28 februarie, pentru toată țara. Ger cumplit!... Ce cadouri preferă femeile de 8 Martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x