Antena Căutare

Prognoza meteo pentru sfarsitul de saptamana! Se anunta canicula si ploaie

Agentia Nationala de Meteorologie a anuntat ca la sfarsitul saptamanii vremea va fi caniculara in vestul si in sudul tarii, unde indicele de temperatura-umezeala va depasi pragul critic. In schimb, sambata seara vom avea parte de ploi in aproape toate regiunile.

In tara: Vineri, vremea va fi caniculara in vestul, centrul si in sudul tarii si izolat in restul teritoriului, cu temperaturi maxime cuprinse intre 30 de grade pe litoral si 40 de grade in Campia de Vest. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati in zonele de campie si local in cele de deal si podis. Cerul va fi mai mult senin, cu unele innorari dupa-amiaza, la munte, unde izolat vor fi conditii de ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile minime se vor incadra intre 12 grade in depresiuni si in jur de 26 de grade in Dealurile de Vest.

In ceea ce priveste ziua de sambata, se va raci usor fata de ziua anterioara, insa vremea va fi in continuare calduroasa la nivelul intregii tari, caniculara dupa-amiaza local in vest si sud-vest si izolat in sud-est si centru, zone unde si indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in a doua parte a zilei si noaptea, cand se vor semnala averse si descarcari electrice pe arii relativ extinse in regiunile vestice, nord-vestice si izolat in restul teritoriului. In unele zone vor fi conditii de grindina. Vantul va avea unele intensificari in sudul tarii si de scurta durata in timplul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 de grade pe litoral si 36 de grade in Crisana, Banat, vestul si sudul Olteniei, precum si sud-vestul Transilvaniei, iar cele minime se vor situa intre 16 si 23 de grade, mai scazute in depresiuni spre 12 grade.

In Capitala: Vremea se va mentine caniculara si in Capitala, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab.

Foto: Intact Images

Curtea casei parohiale, magazin cu bautura si tigari!... Fostul director al “Clujana”, gasit mort. Era acuzat de delapidare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x