Antena Căutare

Program Evaluare Națională 2021. Când se vor desfășura probele și care sunt regulile impuse

Examenul de Evaluare Națională 2021 pentru elevii claselor a VIII-a se va desfășura la sfârșitul lunii iunie, iar probele care se vor susține au fost stabilite de către Ministerul Educației și Cercetării.

elevi la examen in clasa
Program Evaluare Națională 2021 | profimedia

Elevii claselor a VIII-a se pot înscrie pentru susținerea examenului de Evaluare Națională între 7 și 11 iunie 2021. Probele scrise încep pe 22 iunie, iar afișarea rezultatelor finale se face pe 4 iulie 2021.

Citește și: Calendar Evaluarea Națională 2021. Cum se desfășoară examenul pentru absolvenții de gimnaziu

Program Evaluare Națională 2021

- 22 iunie 2021 - proba de Limba şi literatura română

- 24 iunie 2021 - proba la Matematică

- 25 iunie 2021 - proba de Limba şi literatura maternă

- 29 iunie 2021 - afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor

- 29 iunie 2021, între orele 16:00 – 19:00 - 30 iunie 2021, între orele 8:00 – 12:00 - depunerea contestaţiilor

- 30 iunie - 4 iulie 2021 - soluţionarea contestaţiilor

- 4 iulie 2021 - afişarea rezultatelor finale

Citește și: Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, despre Examenele Naționale. Cum este posibil să se desfășoare

Regulile de desfășurare a examenului de Evaluare Națională 2021

La supravegherea elevilor în timpul probelor scrise vor participa profesorii, iar aceștia nu vor avea voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, bagaje, calculatoare, cărți, ziare și reviste sau alte mijloace de comunicare care ar permite conectarea la internet.

Atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar care au rude în examen nu au acces în unitățile de învățământ sau în centrele de examen/evaluare/contestații pe perioada desfășurării examenului sau a evaluării lucrărilor.

Candidaților la examenul de Evaluare Națională 2021 nu le va fi permis accesul în sala de examen cu dicționare, cărți, manual, memoratoare, culegeri, notițe, rezumate, însemnări, formulare, ciorne sau materiale ale altor candidați care ar putea fi utilizate de aceștia pentru rezolvarea subiectelor din foaia de examen.

De asemenea, elevii nu au voie să intre în sala de examen cu telefoane mobile, căști, calculatoare sau alte mijloace de comunicare care ar permite conectarea la internet. Cei care sunt eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Citește și: Simulare Evaluare națională și Bacalaureat 2021. Ministerul Educației a stabilit când vor avea loc cele două examene

După terminarea evaluării lucrărilor și primirea notelor, elevii vor putea depune contestații conform programului afișat. Reevaluarea lucrărilor se face după ce acestea sunt din nou secretizate.

După contestație, notele acordate elevilor vor fi comparate cu notele inițiale. Dacă profesorii evaluatori constată o diferență mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota inițială și nota primită după contestație, se va desemna o nouă comisie de contestații fromată din alți doi profesori.

Pentru a afla rezultatele la examen, candidații vor folosi codurile individuale ce înlocuiesc numele și prenumele lor, fiind distribuite sub semnătură.

Calendar Evaluarea Națională 2021. Cum se desfășoară examenul pentru absolvenții de gimnaziu... Program Bacalaureat 2021. Când se vor desfășura probele și care sunt regulile impuse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x