Antena Căutare

Programul Rabla pentru electrocasnice începe pe 14 mai. Care sunt condițiile de participare și ce produse sunt puse în joc

Programul Rabla pentru Electrocasnice începe pe 14 mai, potrivit anunțului făcut de ministrul Mediului.

Femeie care scoate o haină din mașina de spălat
Programul Rabla pentru Electrocasnice începe pe 14 mai | Shutterstock

Ministrul mediului a anunțat că Programul Rabla pentru Electrocasnice va începe pe 14 mai, prima săptămână fiind pentru înscriere, apoi urmând ca primele produse care intră în program să fie maşinile de spălat rufe sau vase, frigiderele şi uscătoarele de rufe.

În cadrul Programului, persoanele fizice pot beneficia de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, dând în shimb echipamente electrocasnice vechi, potrivit news.ro.

De asemenea, în cadrul Programului Rabla sunt incluse și laptopuri, tablete, sau televizoare.

Programul Rabla va avea un buget destinat fiecărei categorii de produse în parte

Un astfel de echipament vechi poate fi dus la magazinul de unde persoanele își achiziționează aparate noi. De asemenea, echipamentul poate fi luat de acasă de curieri.

Citește și: Rabla pentru Electrocasnice: Care sunt condițiile și câți bani pot obține românii

„Regula de bază este, în primul rând, să subvenţionăm schimbarea aparaturii electrocasnice care consumă cel mai mult în casă: frigiderul, maşina de spălat rufe, maşina de uscat rufe. Sunt cele cu care pornim. Prima săptămână o să fie de înscriere, de înregistrare în sistem pentru toţi cetăţenii care doresc să participe în program după care, la o săptămână, porneşte partea programului pe cele trei: maşini de spălat rufe, trebuie să menţionez că sunt şi maşinile de spălat vase, uscat rufe şi frigidere. După care venim cu partea de laptop, tabletă şi televizoare. Alocăm sume pentru fiecare componentă separat, astfel încât să nu ne trezim cum s-a trezit ministerul acum doi ani, cred, că 40% sau 60% din bani se duc pe televizoare”, a declarat ministrul Mediului, joi seară, la Digi 24.

Bugetul alocat anul acesta pentru Programul Rabla pentru electrocasnice este de 75 de milioane de lei, însă, spre deosebire de anii trecuți, fiecare domeniu de electrocasnice va avea un anume buget alocat din cel total. Măsura a fost luată după ce în trecut cei mai mulți bani au fost destinați achiziționării de televizoare.

Ministrul Mediului Tanczos Barna a explicat că la fiecare echipament se predă ceea ce se cumpără, dar există și excepții:

„În principiu, la fiecare echipament se predă ceea ce se cumpără, dar vor fi specificate la fiecare. Vor fi și excepții, acolo unde vrem să ajutăm, de exemplu la laptopuri, tablete, trebuie să ajutăm familiile care nu-și pot trimite copiii la școală. Sau aparatura de aer condiționat - acolo putem să venim cu un consumator mai mare, ca să avem această regulă de a preda un aparat electrocasnic”, a declarat ministrul.

Programul Rabla trebuia să se desfășoare pe 15 decembrie, iar amânarea lui a avut loc din cauza insecurității cibernetice. Apoi, a fost așteptat bugetul pe anul 2021, pentru a se relua programul.

Începe maratonul de vaccinare în Capitală. Care sunt locurile în care se desfășoară și cât durează programul... Rezultate Loto 9 mai 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x